Milletvekili Doğan, Taşkın Koruma Çalışmalarını İnceledi

Milletvekili Doğan, Taşkın Koruma Çalışmalarını İnceledi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan yapımı devam eden Harşit Çayı ve Yan Dereler Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu.

İnönü mahallesinde yapılan kanalları yerinde incelemek için bölgeye giden Milletvekili Doğan'a mahalle muhtarı Zekeriya Çelik ve mahalle sakinleri eşlik etti.
Projenin tamamlanmasıyla Gümüşhane'de su baskını ve sel tehlikesinin ortadan kalkacağını ifade eden Prof. Dr. Doğan, burada yaptığı açıklamada projenin birinci kısmının bitirilerek önümüzdeki yıl da ikinci kısmına başlanacağını söyledi.
Gümüşhane merkezde yapımı devam eden Harşit Çayı ve Yan Dereler Taşkın Koruma işinin Gümüşhane'de altyapı sorunlarının çözümü ve olması muhtemel taşkınlardan korunması için hayati önem arz ettiğini ifade eden Milletvekili Doğan, DSİ tarafından yapılan işlerin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Doğan, yan derelerde oldukça yoğun bir çalışma sürdürüldüğünü, çalışmaların sürdüğü sahadaki telefon, elektrik, kanalizasyon ve su hatlarının da yeniden düzenlendiğini belirterek, projede şu ana kadar 1 milyon 169 bin 578 TL harcama yapıldığını ifade etti.
Kom deresindeki çalışmalar tamamlandığını, öğretmenevi ve Mordut derelerinde ilk ihalede toplam 337 metre olarak öngörülen kanal uzunluğunun bin metreye çıkarılması ile birlikte bu iki deredeki yapılacak çalışmaların yaklaşık maliyetinin 1 milyon TL'ye çıktığına değinen Doğan, bu derelerde keşifte öngörülmeyen 830 bin TL ek harcama yapıldığını kaydetti.
Milletvekili Doğan, çalışmaların oldukça yoğun bir şekilde devam ettiğini ve çalışmalar için herhangi bir ödenek sorunu bulunmadığını belirterek, "Çalışmalar tamamlandığında sel, su baskını gibi sorunlar ortadan kalkmış olacaktır. Bütün bu çalışmalar, insanlarımızın en medeni şartlarda yaşaması içindir. Gümüşhane'de, gerek taşkın koruma işlerinde, gerekse baraj ve gölet yapımlarında hızlı bir faaliyet devam etmektedir. Bütün bu çalışmaların hemşehrilerim tarafından takdir edildiğini biliyor, hayırlı olması temennisi ile selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile