Milletvekili Dülger'den 19 Mayis Mesaji

Milletvekili Dülger'den 19 Mayis Mesaji

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Milletvekili Dülger, 19 Mayis 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikarak Milli mücadelemizi fiili olarak baslattigi gün oldugunu belirtti.

Dülger mesajinda, ’’Istiklal mücadelemizin basladigi 19 Mayis’in, Gençlik ve Spor Bayrami olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettigimiz siz gençlerimize duydugumuz güvenin bir göstergesidir. Samsun’da yakilan mesaleyi bugün de ayni kararlilik ve gururla tasiyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, gelismesinin ve büyümesinin en büyük güvencesisiniz. Müreffeh yarinlar için umudumuz, sahlanisimiz ve yükselisimizsiniz. Edem, irade ve cesaretle Türkiye’yi sahlandiracak en büyük gücümüz sizlersiniz. Bu büyük sorumlulugun bilinciyle daha çok çalisarak, tarihimize ve degerlerimize sadakatle; Bu aziz vatanin ecdadimizdan bizlere emanet oldugunun idraki içinde, kahraman ecdadimizdan emanet aldigimiz vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük askina sahip çikmaniz, bu yüce degerleri sonraki nesillere aktarmanizdir. Milli degerlerine bagli, evrensel degerlerle barisik olarak ve gelecege güvenle bakarak yetismeniz, 19 Mayis ruhunu anlamaniz, benimsemeniz ve sorumlulugunu üstlenmeniz, Cumhuriyetimize kararlilikla sahip çikmaniz gelecegimiz için büyük önem tasimaktadir’’ ifadelerini kullandi.

Dülger mesajinin devaminda ise, ’’Her seyin hizla degistigi bir çagi yasiyoruz. Bu hizli degisim içinde bilimde, saglikta, sanayide, teknolojide ve sanatta sizin enerji ve heyecaniniza, sizin arzu ve hayallerinize bu ülkenin her zamankinden daha fazla ihtiyaci var. Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluslariniz, sizin düsünceleriniz, sizin azim ve kararliliginiz tasiyacak. Omuzlarinizdaki bu yükün agirligini ve sorumlulugunu asla unutmayin. Sizlerin umutla parildayan gözlerinizde, coskuyla çarpan kalplerinizde, aydinlik yüzlerinde, Kurtulus Savasimizi zaferle taçlandiran irade, kararlilik ve inanci görüyorum. Semalarinda ezanlarin çinladigi, ufuklarinda al bayragin dalgalandigi özgür, bagimsiz ve güçlü bir ülke olarak milli mücadelemizin yil dönümünde yüz akimizla hep birlikte gelecege kosalim. Bu duygu ve düsüncelerle 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramimiz vesilesiyle essiz medeniyetimizden aldiklari güçle ülkemizi muasir medeniyetler seviyesinin üstüne tasiyacak gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramini kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, ülkesi ve milleti için sehadet serbeti içen tüm sehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi sükran ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile