Milletvekili Dülger'den 7 Aralik Mesaji

Milletvekili Dülger'den 7 Aralik Mesaji

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 7 Aralik Kilis’in düsman isgalinden kurtulusu nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Milletvekili Dülger, dünya savasi sonrasinda ülkenin içinde bulundugu isgal ile baslayan olumsuzluklar ve bunun getirdigi sikintilara içinde bulundugu dönemin tüm olumsuz sartlarina ragmen, Gazi Mustafa Kemal’in, ’Milletin istiklalini yine milletin azim ve karari kurtaracaktir’ sözünün Kilis’te yanki buldugunu ifade etti.

Dülger, “Kahraman Kilis’imizin düsman isgalinden kurtulusu sirasinda yasananlar, bu milletin vatani için verdigi tarifsiz azmin en güzel örnegini olusturmaktadir. Aziz Milletimiz, kahraman ecdadinin sahip oldugu manevi güç ve bagimsizlik inanciyla, milli mücadele tarihimizde esine az rastlanir bir kahramanlik ve direnis sergileyerek düsman isgalinden kurtulmus ve özgürlügüne kavusmustur. Kilis savunmasi baslamadan önce 7 Ordu Komutani sifati ile Suriye Cephesinde bulunan Mustafa Kemal, 28 Ekim 1918 ’de Kilis’e gelisinde sehre girerken ilk yerel milis kuvvetleri tarafindan karsilanmasindan oldukça etkilenmis. ’Simdi ilk defa ayak bastigim bu Türk topragindaki uyanikliga cidden hayran kaldim ve bir daha iman ettim ki bu millet asla ölmeyecektir var olun Aziz Kilisliler’ diyerek Kilislinin bu uyanikligini ve yigitligini de bir kez daha tespit etmistir. Gazi Mustafa Kemal’in verdigi emirle Kuvayi Milliye Kilis’te daha etkin hale dönüstürülmüs, bunun sonucunda da 24 ay bu sehrin sokaklarinda bu milletin evlatlari isgal ordularina direnmis, açlik, yokluk ve baslarina yagan binlerce mermi bile bu kahraman insanlarin direnisini kiramamistir” ifadelerini kullandi.

Kahraman ecdadin gösterdigi direnis, bagimsizlik ve özgürlüge olan tutkunun bir göstergesi olarak tarihe altin harflerle yazildigini vurgulayan Dülger’in mesajinda, "Bu topraklara düsen sehitlerin kani sadece bu sehirde degil, bütün ülkede özgürlük atesini tutusmasini özgürlük ve bagimsizlik mesalesinin sonsuza kadar da yanmasini da saglamistir. Bugün 100’üncü yildönümünü kutladigimiz 7 Aralik kurtulus günü kahraman sehrimizin sadece bir kurtulus günü degil ayni zamanda bu milletin esir edilemeyeceginin dost düsman bütün dünyaya ilan ve haykiris günüdür. Ülkesi isgal altinda olan Islam topraklarinda cuma namazinin bile kilinamayacagini bilen bu milletin asil evlatlari bu siarla hareket etmis ve bu dogrultuda milli mücadele atesini yakarak, namusunu, topragini ve bayragini savunmak için elinden gelen her seyi yapmis bu kahramanlarin direnisi sonucunda da Kilis’in kurtulusunu saglamistir. Bugün Kilis ilimizin ve Kilis halkimizin yaptigi özverili ve misafirperver tutumu hiç degismemistir. Ilk günkü Ensar ruhunu milletine ve devletine yakisan bilinç ve suurla korumustur. Kilis halki bölgede yasanan olumsuz örneklerine ders verircesine hep yapici ve baris iklimini koruyucu sagduyuya sahiptir. Kültür birikimiyle Kilis, tarih boyunca, sanata, egitime, bilime ve ticarete öncülük eden bir sehir olmustur. Zengin ve essiz tarihiyle sadece geçmisi degil gelecegi de temsil eden Kilis, barisin, sevginin ve kardesligin sembolü olarak gelecek nesillere aktarilacak, onlarin da gurur duyacaklari bir miras olarak yarinlari kucaklayacaktir. Bu anlamli günde ecdat yadigâri vatan topraklarinin düsman isgalinden kurtarilmasi yolunda bir an bile tereddüt etmeden canlarini feda eden ve sonrasinda da gerek terör gerekse darbe girisimlerine karsi koyarak milletin istiklal ve istikbali için can veren aziz sehitlerimizi ve ebediyete intikal etmis tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyor; tüm Kilislilerin 7 Aralik Kurtulus Bayramini kutluyorum" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile