Milletvekili Erdinç, Bölge Adliye Mahkemesi İnşaatını İnceledi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, yapımı süren Bölge Adliye Mahkemesi binası inşaatında incelemelerde bulundu.

AK Parti Adana İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Erdinç, İl Başkanı Fikret Yeni ile yapımı devam eden Bölge Adliye Mahkemesi bina inşaatında incelemeler yaparak yetkililerden bilgi aldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Erdinç, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, inşaatın yaklaşık 18 ay sonra biteceğinin öngörüldüğünü ifade etti.

Erdinç, burasının bitmesi halinde vatandaşların bekleyen işleri, dosyaları, hukukla ilgili sorunlarının daha hızlı çözüleceğini belirterek, şunları kaydetti:
"Bölge Adliye Mahkemeleri ilk derece temyiz mahkemesi olacağından vatandaşlarımız Ankara'ya temyize gitmeden birçok davalarını bu sayede halledeceklerdir. Zaten buradaki amaç daha etkin bir kanun yolu incelenmesini sağlama hedefidir. Bu mahkemelerin Bölge Adliye Mahkemesi adıyla anılması sadece bir şehrimize hizmet etmeyeceği, bölgesinde yer alan şehirlere de hizmet edeceği içindir. Adana'ya yapılan bu mahkeme binası bizim dışımızda; Hatay, İçel ve Osmaniye'den gelecek olan davalara bakacak.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile