Milletvekili Güler, 8 Mart'ı Ödemişli Kadınlarla Kutlayacak

Milletvekili Güler, 8 Mart'ı Ödemişli Kadınlarla Kutlayacak

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Ödemişli kadınlarla birlikte kutlayacak.

Son dönemde meclisteki çıkışlarıyla dikkati çeken Güler, yarın akşam 20.00’de Ödemiş Kültür Merkezi Büyük Salon’da bir söyleşi gerçekleştirerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunacak. Cumartesi günü de Ödemiş Pazarı'nda esnaf ve üreticilerle buluşacak olan Birgül Ayman Güler, pazar akşamüstü de CHP Ödemiş Kadın Kolları’nın yeni Düğün ve Nikah Salonu'nda organize edeceği etkinliğe katılacak.

Güler’in, anayasa hazırlıkları ile ilgili son derece önemli görüşlerinin bulunduğunu belirten CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, “Cuma günü Ödemiş’te bizimle olacak milletvekilimiz Sayın Birgül Ayman Güler, geçtiğimiz günlerde meclisteki görüşmeler sırasında ‘Hiçbir etnik kimlik diğerinden üstün değildir. Türklük kimliği tüm etnik kimliklerin şemsiyesi olarak görülmelidir. Bende Boşnak kökenli bir aileden geliyorum, Avrupa’nın merkezinde Yugoslavya da yaşanan etnik bölünme ile en çok acıyı Boşnaklar yaşadı katliamlara uğradı. Etnik bölünme acıları çoğaltır, etnik kimliği herkesin şerefidir’ diyerek, yeni anayasa da Türklüğün yok sayılarak, tamamen vatandaşlık kavramı üzerinden anayasa hazırlanmasına karşı ulusal bir duruş sergilemişti. Sayın Güler, ülkemizin bugün ki durumunu değerlendirerek geleceğe yönelik değerlendirmelerde bulunarak 8 Mart Kadınlar Günü’nü Ödemiş’te geçirecek. 9 Mart Cumartesi günü de Ödemiş pazarını gezerek üreticiler ve esnaflarla görüşecek sorunlarını dinleyecek. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak tüm hemşerilerimizi Birgül Ayman Güler’le yapılacak söyleşide beraber olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile