Milletvekili İnceöz Altınkaya’da

Milletvekili İnceöz Altınkaya’da

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindeki heyetle birlikte Altınkaya Kasabası’nı gezerek incelemelerde bulundu.

Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Altınkaya Belediye Başkanı İshak Coşkun’u ziyaret etti. Milletvekili İlknur İnceöz, belediye başkanına çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Altınkaya’da Son iki yıldır festival düzenliyor. Festivaller önemi büyük ve festivaller teşvik amaçlı düzenlenmeli. Festivaller yapıldığı ilin ve beldelerin tanıtımda açısından büyük katkı sağlar. Örneğin Malatya Kayısı ile meşhur bir ilimizdir. Malatya gelince akla ilk gelen kayısı oluyor. Aksaray’ımızın tek tescilli markası Taşpınar halısıdır. Eğer halımızda sahip çıkmazsak onunda kaybedebiliriz” dedi.

Tarımsal faaliyetlerde bilinçli olunması gerektiğini vurgulayan İnceöz; “Bilinçli tarım yapılarak ürün verimliliğini ve kalitesini arttırabiliriz. Bilinçli tarımın yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyorum. Altınkaya kasabamız güzide beldelerimizden birisidir. Eskiden belediye başkanlarımız çok sıkıntı çekiyordu. Çünkü bunun sebebi yeterli miktarda gelirleri yoktu. Ama bizim iktidar olduğumuz dönemden bu yana belediyelerimizdeki projelere gerekli destekleri veriyoruz. Bu sıkıntıları Köydes, susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması ile köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi için uygulanmakta olan köylerin altyapısının desteklenmesidir. Beldes, nüfusu 10 binin altında bulunan belediyelerin, büyükşehir, ilçe ve ilk kademe belediyeleri dahil olmak üzere alt yapı ihtiyaçlarının giderilmesi ve bu belediyeler tarafından sunulan mahalli müşterek nitelikli hizmetlerin kalite ve standartlarının yükseltilmesidir. Bizim amacımız yerel yönetimleri güçlendirmektir. Ekonomimiz güçlendikçe yerel yönetimlerde güçleniyor. Belediyelerimiz vatandaşın ayağını tozdan, topraktan kurtarmak için borçlanarak hizmet getiriyorlar. Bir yılla kadar il özel idaresi kapsamındaki belde ve köy yollarındaki sorunlar ortadan kalkacak. Bu kapsamda yapılacak bütün projelere destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Altınkaya Belediye Başkanı İshak Coşkun ise yaptıkları çalışmalar hakkında Milletvekilli İnceöz ve Başkan Yazgı’ya bilgi verdi. Belediye başkanı olarak seçildikten Sonra asmadan akan dereyi ıslah ederek yılda bin dekarlık tarlayı sulama için kullandıklarını belirten Başkan Coşkun, “Kasabamız dağlık olması nedeniyle sel baskına karşı bazı tedbirler aldık. Kasabamızın içme suyu eskiden yetmiyordu. Bunun için gerekli çalışmaları yapıp Sondaj kuyuları açarak su sorununu çözmek çalışıyoruz” dedi.

Kasaba yollarını belediye imkanları ile yaptıklarını belirten Başkan Coşkun, “Kasabamızın ağaçlandırılması için bin adet fidan dağıttık. Belediyemiz bünyesindeki araçlarımızı tamamıyla yenileyerek hizmet veriyoruz. Hazır olan kanalisazyon projemiz nasip olursa çalışmalarına gelecek sene başlayacağız” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile