Milletvekili Karaman Açiklamasi 'Erzincan'imizda 5 Yilda 1 Milyon M2 Yeni Yesil Alan Hizmete Sunacagiz'

Milletvekili Karaman Açiklamasi 'Erzincan'imizda 5 Yilda 1 Milyon M2 Yeni Yesil Alan Hizmete Sunacagiz'

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Türkiye Çevre Haftasi dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi.

Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Erzincan’imizda 5 yilda kent merkezi ve 8 ilçemizde 1 milyon m2 yeni yesil alan hizmete sunacagiz. 5 milyon fidani toprakla bulusturacagiz. Vasgirt Deresi Millet Bahçesi yeni yatirimlar ile tamamlanacak. DSI Yerleskesi Millet Bahçesine dönüstürülecek. Baris Manço Parki yenilenerek Millet Bahçesi olarak hizmete sunulacak. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizca yürütülecek ve 5 Haziran’da baslayacak Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde, 7’den 70’e herkese deniz kirliliginin önüne geçilmesi ve kiyi alanlarinin korunmasinin önemi anlatilacak.

5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftasi’nda 81 ilde, denizler ve dogal çevrenin korunmasi, denizler ve iklim degisikligi iliskisinin islenmesi, denizlerin kiyi alanlari ve karalarla olan baglantisinin çevresel boyutuyla ele alinmasi ve kirlenmeden korunmasi gerektigi vurgulanacak.

Denize depremzedeler adina saygi çelengi birakilacak

Tüm Türkiye’de es zamanli, 5 Haziran’da denize kiyisi olan illerde denize, olmayan illerde ise uygun su yüzeylerine sehir idarecileri basta olmak üzere tüm vatandaslarin katilimiyla depremden etkilenen tüm vatandaslar adina ve anisina saygi çelengi birakilarak Çevre Haftasi baslatilacak.

Deniz çöpü avi baslatilacak

Balikçilikla ilgili kurum, kurulus ve STK’ler ile görüsülerek, Çevre Haftasi boyunca belirlenen bir günde ve bir balikçi barinaginda balikçilarin katilimiyla temiz, üretken ve sürdürülebilir denizler için deniz çöpü avi baslatilacak. Bir gün içinde agirlikça en çok deniz çöpü toplayan ve ilk 3’e giren balikçi teknelerine çesitli ödüller verilecek.

Çocuklar "deniz müfettisi" olacak

"Çevre müfettisleri artik deniz çevresi müfettisi de oluyor" vurgusuyla çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenecek. Çocuklara, Mavi Vatan kavrami, deniz kaynaklarinin ülkenin zenginligi oldugu ve yasamlarimizin denize bagli oldugu konulari anlatilacak.

AK Parti olarak çevreye ülkemize verdigimiz degeri gelecek nesillere aktarilmasi bizim için büyük önem tasiyor. Bunu da bu hafta kapsaminda vurguluyor, yaptigimiz çalismalarla sürdürülebilir hale getiriyoruz. Gelecegimize attigimiz her adimda çevreyi dogayi gelecek nesillerden ödünç aldigimizin bilinci içinde çalisiyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftasini kutluyorum"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile