Milletvekili Kinay, Çinici Esnafını Dinledi

Milletvekili Kinay, Çinici Esnafını Dinledi

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ve İl Başkanı Mustafa Yenipazar, Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ve odaya bağlı çinici esnafıyla Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin METEM tesislerinde bir araya geldi.

Toplantıda, çinicilik mesleğinin yaşadığı sorunlar ele alındı ve bu sorunların çözüm yolları ile ilgili öneri ve istekler mesleğin icrasını yapan çinici ustaları tarafından dile getirildi.

Çinici esnafının talep ve beklentilerini dinleyen Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "Çinicilik mesleğinin Kütahya için önemli bir meslek dalı olduğunu ve bu mesleğin geliştirilmesinin, Kütahya’mızın gerek kültürel gerekse ekonomik yapısına sağlayacağı katkıları önemsiyorum. Milletvekilliği görevine gelmeden önceki iş hayatım da çinicilikle ilgili faaliyette bulundum ve taleplerinizin neler olduğunu çok iyi biliyorum. Milletvekilliği dönemim için de sizlerin taleplerine her zaman destek oldum ve yeni dönemde de bu desteklerimi sürdüreceğim. Mesleğin icrasının gelecekte de sürdürülebilmesi için Avrupa Birliği tarafından sağlanan sosyal destek projeleri kapsamında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin de desteği alınarak ara eleman yetiştirilmesine yönelik proje geliştirilebilir ve bu proje için hibe desteği alınabilir. Taleplerinizi yakından bilen aranızdan birisi olarak konuyu gündemime alacağımı ve takip edeceğinizi bilmenizi isterim" dedi.

Toplantı sonrasında Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, çinici esnafına vermiş olduğu desteklerden dolayı Hasan Fehmi Kinay’a teşekkür plaketi sundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile