Milletvekili Tankut, Yüksek Hızlı Hat Projesi'ne Adana'nın dahil edilmemesine tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, demiryollarında Yüksek Hızlı Hat Projesi'ne Adana'nın dahil edilmemesine tepki göst

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, demiryollarında Yüksek Hızlı Hat Projesi'ne Adana'nın dahil edilmemesine tepki gösterdi.

Tankut, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, "Çin ile Türkiye'nin imza altına aldığı sözleşmelerden biri olan Demiryolu İşbirliği Anlaşması projesinde hızlı tren uygulamaları içinde Adana güzergahının bulunmaması, bu ilimize yönelik büyük bir haksızlık ve adaletsizlik örneklerine bir yenisini daha eklemiş olmaktadır." dedi.

Yılmaz Tankut, proje; Ankara, Sivas, Erzincan, Kayseri, Kars, İzmir, İstanbul, Edirne, Trabzon, Sivas, Malatya, Elazığ, Eskişehir, Diyarbakır, Antalya ile Konya'yı kapsarken, buna mukabil Adana, Osmaniye, Hatay, Mersin gibi Doğu Akdeniz'deki limanlara ve Suriye kapısına doğrudan ya da dolaylı bağlantıları olan illerin hariçte tutulmasının büyük haksızlık olduğunu dile getirdi.

Tankut, "Öngörülen bu proje ile de hükümetinizin Adana'ya yönelik negatif ayrımcılık uyguladığı yönündeki algılar daha da güçlenmiş bulunmaktadır. Netice itibarıyla, Adanalı vatandaşlarımız Hükümetinizin genelde Adana'ya yönelik bakış açısını değiştirmesini, özelde ise bu son yüksek hızlı hat projesine Adana'nın da dahil edilmesini beklemektedir." bilgisini aktardı.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un soruları şöyle: "Çin ile yapılan Demiryolu İşbirliği Anlaşması kapsamında yüksek hızlı hat projesi içinde Adana neden bulunmamaktadır?. Bunun haklı bir nedeni ve izahı var mıdır?. Adana'ya yönelik bu son negatif ayrımcılık örneğini pozitife çevirme konusunda bir talimatınız olacak mıdır?."

Tankut şu açıklamalarda bulundu: "İşsizlikte yüzde 26.5'lik oranla tarihi rekor kıran Adana, son sekiz yılda sanayiye dönük teşvik paketlerinde hep dışarıda tutularak haksız rekabete kurban edildi. Mevcut havaalanını pasif hale getirecek şekilde Adana'ya 30 kilometre uzağa Tarsus'a ikinci havaalanı yapılıyor. Karayolları, çoğu illerde iki ayda biten kavşak düzenlemelerini Adana'da bir yılda tamamlayamadı ve bu durum şehir trafiğini felç ediyor. Hükümetin yedi ile yedi devlet üniversitesi kararında Adana yine yok. MHP'nin bu yöndeki kanun teklifine ise destek verilmedi. Tepkilere rağmen DDY'nin müdürlükleri Mersin'e taşınıyor. 12 organ nakil merkezlerinin kurulması kararında da yine Adana bu projeye dahil edilmedi. Yüksek hızlı hat projesi ise, ayrımcılığın son halkası oldu."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile