Milletvekili Tunç, TTK Amasra Müessese müdürü Mustafa Özçelik, Genel Maden İş Sendikası Amasra Şube Sekreteri Dursun Koç ve bazı teşkilat mensuplarıyla eksi 250 koduna inerek, burada işçilerle iftar sofrasına oturdu. Her yıl Ramazan ayında bir iftarı yeraltında çalışan madencilere ayırdığını belirten Tunç, işçilerle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Madenciliğin çok zor bir meslek olduğunu belirten Milletvekili Tunç, Amasra Taşkömürü İşletmelerinin Türkiye'nin ikinci büyük rezervi olduğunu, hem kamu kurumu olarak, hem de özel sektör eliyle ülke ekonomisine kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.
Milletvekili Tunç, işçilere anayasa değişikliğinin çalışma hayatı ile ilgili ne gibi önemli yenilikler getirdiğini, sendika özgürlüğü ve grev hakkının nasıl genişletildiğini anlattı. Anayasadaki mevcut düzenlemeye göre aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olunmasının yasak olduğunu belirten Milletvekili Tunç, değişiklik paketinin 5. Maddesi ile bu engelin ortadan kaldırıldığını, böylece Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 'Sendika Özgürlüğüne ve Örgütlenme Hakkının Korunmasına' dair sözleşmeye aykırılığın ortadan kaldırıldığını söyledi.
Milletvekili Tunç, işçinin aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olmasının sendikalar arasındaki rekabeti artıracağını, sendikaların işçilerin hakkını korumada çok daha aktif hale geleceğini söyledi. Değişiklik paketinin 7. maddesiyle, çağdaş demokratik toplumlarda çalışma hayatını düzenleyen ve genel kabul gören evrensel ilkelerle bağdaşmayan grev hakkına getirilen anayasal sınırlamaların kaldırıldığını belirten Milletvekili Tunç, "Grev esnasında meydana gelen zararlardan sendikaların sorumlu olacağına dair hüküm, sendikal hakların güçlendirilmesi amacıyla yürürlükten kaldırılmakta, böylece sendikalara daha rahat bir şekilde grev kararı alma imkânı getirilmektedir." dedi.
Mevcut durumda, siyasi amaçlı grev ve lokavt gibi faaliyetlerin yasak olduğunu belirten Milletvekili Tunç, bu yasakların, evrensel çalışma hayatı standartlarına ve uluslar arası belgelere aykırılık teşkil etmesi nedeniyle anayasadan kaldırılacağını söyledi. Milletvekili Tunç, "Memura toplu sözleşme hakkı getiren, sendikal özgürlükleri ve grev hakkını genişleten bu önemli değişikliklere evet dememek için hiçbir sebep yoktur." diye konuştu.