Milletvekili Turan, AK Parti Teşkilatının Kurucularıyla Bir Araya Geldi

Milletvekili Turan, AK Parti Teşkilatının Kurucularıyla Bir Araya Geldi

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, partisinin Çanakkale teşkilatının kurucularıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Turan, bir otelde düzenlenen kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinin ardından ramazan ayını ilçelerde vatandaşları ziyaret ederek, iftar ve sahur programlarına katılarak geçirdiklerini hatırlattı.

Ramazan Bayramı'nda da il merkezi, ilçe, belde ve köyleri gezdiklerini belirten Turan, şöyle devam etti:

"İlk kurumsal toplantımızı ilk kez siz kurucular kurulu ile yapıyoruz. 2002 yılında, 'Muhtar bile olur olamaz' tartışmalarının yapıldığı, 'Darbe mi olur, kapatılır mı?', 'İlerici mi, gerici mi?', 'Bunların kim olduğu belli değil' denilen bir zamanda Çanakkale'de 50 yiğit masaya elini koymuş, tarafını belli etmiş, 'Ben buna varım' demiş. Bunun çok kıymetli diye düşünüyorum. Kimsenin olmadığı bir zamanda 'Ben varım' deyip tavır konulduğu bir zamanda yola çıkmak çok kıymetli. Bence kurucu olmak, bir partinin en şerefli görevlerden biri. Yıllar geçse de il başkanlarımız da değişse kurucularımız değişmeyecek. Bu yüzden istişareye önem veriyoruz. 'Ben dedim oldu', 'Ben yaptım oldu' mantığını doğru bulmuyoruz. Ayrıca herkesin kendi görevini en iyi yapması gerektiğini düşünüyoruz."

Turan, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale'de de partisinin oylarının düştüğünü söyledi.

Hatayı kendilerinde arayacaklarını dile getiren Turan, "Nerede hata yaptığımızı bulmaya çalışacağız. 'Millet bize niye oy vermedi' diyemeyiz. 'Biz neden oy alamadık' demeliyiz. 'Millet kusurlu' diyemeyiz. 'Biz kusurluyuz' demeliyiz. O yüzden eksik varsa bizim eksiğimiz, kusur varsa bizim kusurumuz. Şimdi kenetlenme zamanı" diye konuştu.

Kahvaltıya, AK Parti İl Başkanı Erdener Can, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, kurucu İl Başkanı Reyhan Demirtaş ve kurucular kurulu katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile