Milletvekili Ürün: Dicle İçin Karar Adaylık Süresinde Verilmeliydi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), Diyarbakır‘dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle hakkında verdiği kararın hukuken doğru olduğunu bildirdi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), Diyarbakır‘dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle hakkında verdiği kararın hukuken doğru olduğunu bildirdi. Bir senenin üzerinde alınan hapis cezalarında milletvekili yeterliliğinin sağlanmamış olacağını belirten Ürün, “Ancak bu karar adaylık süresinde verilmesi gerekiyordu.” dedi.

        Afyonkarahisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir’i ziyaretinde konuşan Ürün, Dicle için seçim sonrası verilen kararın gecikmiş bir karar olduğunu söyledi. Bağımsız aday olduğu için yerine gelecek ikinci bir aday da olmadığını aktaran Ürün, “Eğer partiden seçilmiş olsaydı arkasındaki aday gelebilirdi. Bağımsız aday olduğu için bu sıkıntıdır. Ancak her şeye rağmen bu kararın sağduyuyla ve sükunetle karşılanması gerekir.” diye konuştu.

        YSK’nın üstünde bir merci olmadığını belirten Ürün, “En son merci odur. Memleketimizin geleceği için sükunetle karşılayıp karara saygıyla uymak gerekir düşüncesindeyim.” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile