AK Parti’li Uzun, yazılı bir açıklama yaparak 2014 yerel seçimlerini değerlendirdi. Seçimleri başarılı bir şekilde geçirip, İçel Büyükşehir Belediyesi ve diğer AK Parti’li olmayan belediyeleri AK Parti belediyecilik anlayışına kavuşturacaklarını ifade eden Uzun, Türkiye'de yerel yönetimlerin ve belediyeciliğin adresinin AK Parti olduğunu iddia etti. AK Parti’nin yerel yönetimlerde çığır açtığını vurgulayan Uzun, milletin AK Parti’yi sürekli iktidara taşımasında da belediyecilikte gösterilen başarılı performansın büyük etkisi olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin, AK Parti ile yerel yönetimlerde de çok güzel bir noktaya geldiğini ve kazanımlar elde ettiğini dile getiren Uzun, “Yerel yönetimlerimizin elde ettiği bu başarıda şüphesiz başkanlarımızın, meclis üyelerimizin ve meclis başkanlarının katkısı büyüktür. Ancak bu başarılarının en büyük nedeni, bizlere rehber olan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı yeni belediyecilik anlayışıdır” ifadelerini kullandı.
Tüm partilerin toplam hizmetinin AK Parti'nin bir belediye başkanının hizmeti kadar olamayacağını da savunan Uzun, bu nedenle İçel Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İçel'deki bütün belediyelere talip olduklarının altını çizdi. Uzun, açıklamasında şunları kaydetti: “İddia ediyorum İçel'i AK Parti ile tanıştıracağız. Bizim İçel'i kaybetme gibi bir lüksümüz yok, kesin alacağız. Biz İçel'e çok önem veriyoruz. Yerel seçimlerde zaferle ayrıldığımızda İçelliler AK Parti belediyeciliğinin farkını çok daha iyi görecek ve anlamış olacak. Daha mutlu, daha modern, daha huzurlu ve yaşanabilir bir İçel için AK Parti belediyeciliği şart.”
Milletvekili Uzun İddialı Konuştu
AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 2014’te yapılacak yerel seçimlerde İçel’de iddialı olduklarını belirterek, “Bizim İçel'i kaybetme gibi bir lüksümüz yok, kesin alacağız” dedi.



















