Milletvekili ve İlçe Başkanlarından “AK Parti-HAS Parti Birleşmesi” Değerlendirmesi

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Has Parti İlçe Başkanı Sedat Öpçiner, partilerinin birleşme yolunda attığı adımları değerlendirdi.

HAS Parti ile AK Partinin bütünleşmesi ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Milletvekili Hüseyin Şahin , yakalamayı hedefledikleri oy oranı olan yüzde 58 ' e birleşerek ulaşabileceklerini ifade etti .

Şahin , toplumda sevilen , lider şahsiyetli , görüşüyle , düşüncesiyle ve geçmişiyle Türkiye ' ye değer katan insanları AK Parti çatısı altına davet ettiklerini belirtti .

Büyük Türkiye sevdalısı olduklarını ifade eden Şahin , " Bizim en yakın seçimde yakalamayı hedeflediğimiz oy oranı , 12 Eylül 2010 referandumunda ‘Evet’ oylarının ulaştığı yüzde 58 ' dir . Bu noktaya ulaşmak için toplumun tüm katmanlarını , oy veren veya vermeyen herkesi partimize davet etmemiz gerekiyor . Dolayısıyla AK Parti ' nin yüzde 58 gibi bir oy oranı hedefine ulaşması çok kolaydır . Neden derseniz? Kucaklayıcı olursak , birleştirici olursak , bütünleştirici olursak , AK Parti olarak bizim söylemlerimiz büyük Türkiye olursa ki , öyle , bu partileri bizim çatımız altına davet etmemiz , toplumda sevilen lider şahsiyetli insanları , görüşüyle , düşüncesiyle ve geçmişiyle Türkiye ' ye değer katan insanları AK Parti çatısı altına davet ediyorsak , bu bizim birleştirici , bütünleştirici , kaynaştırıcı olmamızdan kaynaklanmaktadır . Bakınız , bir siyasi parti düşününüz ki , kendi kadroları dahi dışarıdan gelecek kadrolara yer açmakta imtina etmiyor . Biz Türkiye sevdalısıyız . Dolayısıyla içimize gelebilecek , bize katılabilecek herkese kapımız sonuna kadar açıktır . Halkımızın beklentisi olan , kavga etmeyen , didişmeyen , birbiriyle çelişmeyen , çatışmayan ve diğer partilerle de aynı çatı altında buluşmayı kabul edebilen bir görüntü , bizim oy oranımızın artmasında da bize fayda sağlayacaktır " dedi .

30 Eylül ' de yapılacak olan büyük kongreyle birlikte artık yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli , " Bir iddiamız var ; Türkiye ' nin tüm değerlerini , tüm katmalarını kucaklamak . Bundan sonra ki süreçte de Has Parti ' nin AK Parti ' ye katılma kararı alması ve partimizin de bu birleşmeyi onayladıktan sonra da aynı çatı altında siyaset yapmaya devam edilmesi gibi bir sonuç doğuracak . Hayırlı olur diye düşünüyoruz . Çünkü , geçmiş siyasi tarihimizde bölünmelerden , parçalanmalardan hem Türk siyasetinin , hem de Türkiye ' nin kazançlı çıkmadığını gördük . Aralarında ciddi görüş ayrılığı olmayan siyasi partilerin , oluşumların bir çatı olmasında muhakkak fayda vardır " diye konuştu .

HAS Parti İnegöl İlçe Başkanı Sedat Öpçiner ise , HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanlış karar vermeyeceğine inandıklarını ifade etti .

Alınacak kararın milletimiz ve memleketimiz için en hayırlı olmasını dileyen Öpçiner , neticeye en kısa sürede ulaşılacağını kaydetti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile