Milletvekili Yetiş: Bu Paketle Mağduriyetimiz Giderilmiş Oldu

Milletvekili Yetiş: Bu Paketle Mağduriyetimiz Giderilmiş Oldu

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, yeni teşvik sisteminin Türkiye’nin çok önemli bir sıçrayışına neden olacağını düşündüğünü belirterek, "Adıyaman daha önceki teşvik paketlerinden yeterince yararlanabilmiş değildir.

Bu paketle mağduriyetimizin giderilmiş olduğunu düşünüyorum. " dedi.

Adıyaman'ın 5. bölgede yerini aldığını belirten Yetiş, "Bu paketin en önemli özelliği statik değil dinamik bir yapıda yapılandırılmış olması. Yani esnek bir sistem. Örneğin 5. bölge organize sanayi bölgesinde yatırım yapacak bir yatırımcı 6. bölge teşviklerinden yararlanabilecek." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN DIŞA BAĞIMLILIĞI SONA ERECEKYetiş, "Bu yeni sistemle çok önemli bir karar hayata geçirilmiş oluyor. İthalat bağımlılığına neden olan ara malı ve ürünlerin özellikle stratejik teşvik kapsamında değerlendirilerek desteklenmesi. Ülkemizde bu tür mal ve ürünler için yatırım ve üretimi artıracaktır. Bu durumda sorun olan cari açığın kapanması hedeflenmiştir. Yine sosyo ekonomik düzeyi en az olan bölgelerle gelişmiş bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı da bu yeni sistemle umuyorum en aza inmiş olacak. Kümelenme faaliyetlerinin özellikle destekleniyor olması, yüksek ve orta ileri teknoloji içeren yatırımların destek bulması, Türkiye’nin birçok alanda dışa bağımlılığını sona erdirecek önemli gelişmelerdir."
dedi.

Yeni teşvik sistemiyle Adıyaman'ın potansiyeline yakışır bir ekonomik sıçrama gerçekleştireceğini belirten Yetiş, "Sanayicilerimizi, işadamlarımızı adıyaman’a daha fazla yatırım yapmaya çağırıyoruz. Yeni teşvik sisteminin bu önemli avantajlarından faydalanmak isteyen değerli sanayicilerimizi ve işadamlarımızı Adıyaman’da daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum” açıklamasını yaptı. Yetiş, Adıyaman’da yatırım yapacak olan işadamlarımıza, sanayicilerimize her tür desteği sonuna kadar vereceklerini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu vesileyle Adıyaman’a her platformda destek veren Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, öneri ve beklentilerimizi dikkate alarak bizlere destek veren başbakan yardımcısı Sayın Ali Babacan, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanımız sayın Cevdet Yılmaz beyefendilere ve Ankara’da Adıyaman’ı temsil eden siyasetçilere destek veren tüm Adıyaman stk başkan ve temsilcilerine, valimize, belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile