Milletvekili Yılmaz: Dakikada 50 Dönüm Orman Yok Oluyor

MHP Adana Milletvekili ve eski Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dakikada 50 dönüm ormanın yok olduğunu ifade etti.

Ormanların ülkenin en büyük değerlerinden biri olduğunu söyleyen Yılmaz, “İnsanların yaşaması için olmazsa olmaz olan en büyük hazinelerinin başında bulunan toprak, hayatın vazgeçilmez unsurudur. İnsanların sağlıklı yaşaması için içinde barındırdığı hayati değerleri onun emrine sunan ormanlarımız bütün dünyanın ortak hazinesidir. Toprak ve orman, insanlığın mutlu geleceğidir. Bu konularda oldukça zengin bir iklim ve coğrafyaya sahip olan ülkemizde bu değerlere gerekli önem verilmelidir. ' dedi.

Dünya Ormancılık Günü 'nün 1975 yılından bu yana ülkemizde kutlandığını hatırlatan MHP 'li Yılmaz, “Ne yazık ki o günden bu güne orman ve toprak konusunda izlenen politikaların yetersiz ve ilgisiz kalması neticesinde binlerce dönüm toprak ve orman kaybedilmiştir. Kaybedilen her ağaç bir nefes, kaybedilen her zerre toprak bir doz sağlıktır. Bugün dünya coğrafyasının bütününde her dakika 50 dönüm orman yok olmaktadır. Toprak kaybı ve orman tahribatlarının en aza inmesini sağlamak amaçlı düzenlenen Ormancılık Günü, toplumların bilinçlendirmesini açısından özel bir önem arz etmektedir. Ormanlarımızı bilinçli kullanmak, ormanlarımızın yangın ya da diğer nedenlerle tahrip olmasının önüne geçmek, orman alanlarının korunmasını sağlamak başlı başına bir devlet politikasıyla mümkündür. Bu görevlerin mükellefiyetinde olan kurum ve kuruluşlarımıza vatandaşlarımızın azami ölçüde yardımcı olması, başarı için mutlak bir gerekliliktir. Nitelikli ormancılık hizmeti için yerel idarelerde katkı sunmalıdır. Bu vesile ile Dünya Ormancılık Gününü kutlar bu sektörde görev yapan tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim. ' ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile