Milletvekilleri Kinay Ve Işık, 'Söz Sırası'nda Şeker Fabrikasının Lojmanlarının Özelleştirilmesini Konuştular

Tavşanlı Televizyonu'nda Ramazan Aydemir'in hazırlayıp sunduğu 'Söz Sırası' programına bu hafta AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ile Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Alim Işık telefon bağlantısıyla katıldı

Tavşanlı Televizyonu'nda Ramazan Aydemir'in hazırlayıp sunduğu 'Söz Sırası' programına bu hafta AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ile Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Alim Işık telefon bağlantısıyla katıldı.
Programda konuşan Milletvekili Alim Işık, özelleştirme kapsamında Kütahya Şeker Fabrikası'nın lojmanlarının 2004 yılında sadece Tapu Müdürünün onayı ile Torunlar Gıda'ya satıldığını söyleyerek suç duyurusunda bulunduğunu ve bundan 2,5 yıl sonunda da Mahkemenin, Tapu Müdürü hakkında " soruşturma açılamaz" kararını kaldırdığını söyledi.
Kütahya Şeker Fabrikası'nın 2004'ün Ekim ayında özelleştirildiğini anımsatan Alim Işık, "Fabrikanın yeni sahiplerinin fabrikanın lojmanlarının bulunduğu parseli (burası da bizim olmalı) diyerek dilekçe yazıyorlar. Ve tapu müdürüne ait tek imzayla bu müracaat yerindedir görüşüyle devletin üzerine kayıtlı 113 dekar arazi, fabrikanın yeni sahiplerine geçiyor. Bunun üzerine bunun olamayacağını, özelleştirme idaresinin bir yazısı olmadan böyle bir işlem yapılamayacağını gerekçe göstererek suç duyusunda bulundum. Bu girişimlerinden sonuç alamayınca, Eskişehir Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulundum ve Tavşanlı Ağır ceza Mahkemesine resmi evrakta sahtecilik suçuyla tapu müdürü hakkında dava açtım. Tam 2,5 yıl süren hukuki mücadelenin ardından Eskişehir Bölge İdare Mah-kemesi, daha önce alınan "Soruşturulamaz" kararını bozdu" diye konuştu.
Yanlış bir işlemin yapıldığının ortaya çıktığını bildiren MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, şimdi devlete ait olduğu ortaya çıkan bu arazinin geri alınması için dava açmaya hazırlandığını bildirdi."
Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ise "Bu konuyla ilgili herhangi bir dava açılmış ve bu davanın müdahilleri belirlenmiş değil. Bu yönde bir iddia var. Bu karar, iddiaların gerçek olup olmadığının belirlenmesi için alınmış bir ara karardır. Mahkeme yargılama sonrasında suçlu ya da suçsuzu tayin edecek onlardır. Yapılan özelleştirmede edindiğimiz bilgiler ışığında bir yanışlık varsa bunun ortaya çıkması, firmaların şaibe altında kalmamasını istiyoruz. Mahkeme safhasında gerekli bilgiler ortaya kondukça kamuoyu daha da aydınlanabilir. En büyük sorumluluk firmalara düşer. İddialara muhatapları gerekli cevapları vermelidirler" ifadelerini kullandı.
Kütahya'da yapılan özelleştirmelerde mümkün olduğu kadar kamu menfaatlerini gözetmeye yönelik çalışma yaptıklarını dile getiren Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Eti Gümüş'ten, başlayan Azot Sanayi ve Şeker Fabrikası'nda devam eden süreçte müdahil olduk. Bunların değerinin üstünde satılması yönünde çaba sarfettik. Öte yandan burada çalışan işçilerimizi mağduriyetlerini giderilmesi için çabalarımız oldu. İşçiler 4 c kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Diğer taraftan özelleştirmede diğer taraftan söylediğimiz gibi azot sanayini özelleştirilmesi aşamasında geniş bir arazi varlığının OSB'ye dönüştürülmesi için girişimlerimiz oldu. Kemal Unakıtan beyin desteğiyle ilimize ikinci bir OSB kazandırdık. Bu bölge girimcileri cezbedecek hal aldı" diye konuştu.
Kinay, insanların ancak aklandıktan sonra huzura kavuşabileceklerini anlatarak, "Kamu vicdanını ilgilendiren her konuda hassasiyet gösteriyoruz. " ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile