Milletvekillerinden Kızılay'a Kurban Bağışı

TBMM'de sandalyesi bulunan üç siyasi partinin milletvekilleri, Kızılay'a kurban bağışında bulundu

TBMM'de sandalyesi bulunan üç siyasi partinin milletvekilleri, Kızılay'a kurban bağışında bulundu. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, kurban vekaletinin 410 lira olduğunu ve vatandaşların çağrı hattını arayarak her türlü bilgiyi alabileceklerini söyledi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan ve MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal, Türk Kızılayı'na kurban bağışında bulundular. MHP Milletvekili Mümin İnan, Kızılay'ın dünyada yardımlarla marka haline geldiğini belirterek, ihtiyaç sahiplerine yardımın artması için Türk halkına çağrı yaptı. CHP Milletvekili Öğüt de, Tekin Küçükali yönetiminin Kızılay'ı Türk halkına yakışır hale getirdiğini söyledi. Kızılay'ın geçen sene
olduğu gibi şaibesiz olarak kesimleri gerçekleştirdiğini ifade eden Öğüt, kurbanlık hayvan ithal etme durumuna gelmiş Türkiye'nin tamamen yerli hayvanları olduğu için Kızılay'a bağışta bulunduğunu söyledi. Öğüt, "Türkiye'de geçen sene 1 milyon dişi inek kesimi yapıldı. Bu yüzden dışarıya muhtaç kalıyoruz. Bugün de donmuş et, kurbanlık et getirilmesi hepimizi üzüyor" dedi.
AK Parti Milletvekili Polat Türkmen de halkın Kurban Bayramı'nı kutlayarak, hem insani hem İslami marka olan Kızılay'ın seferber olduğunu belirtti. MHP'li Milletvekili Mustafa Kemal ise, Kızılay'ı yakından takip ettiğini ve ırk, millet, renk gözetmeksizin yardımları bütün kıtalara ulaştırmaya çalışan bir kurum olduğunu kaydetti.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali, kurbanlık hayvanlarla ilgili olarak kendilerinin bazı şartları olduğunu, bu şartları sağlayan üreticilerden hayvan aldıklarını kaydetti. Küçükali, "Kurban vekaleti 410 lira. 168 bizim çağrı hattımız, burası kurban vekaleti için de kullanılabiliyor. Buradan insanlarımız her türlü bilgiyi alabilirler. Bütün bankalarda hesap numaralarımız var. Ayrıca kredi kartına 4 taksit yapabilirler. Şubelerimizde makbuz karşılığı verebilirler. Bize internetten de kurban vekaletini
verebilirler" diye konuştu.
Kurbanların erkek olması şartıyla yerli hayvanlardan sağlandığını belirten Küçükali, veterinerlerin hayvanları seçtiğini, dualarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapıldığını ve vekaletin Kızılay tarafından ehliyetli kasaplara verildiğini açıkladı. Noterde kesim emrini verdikten sonra kurbanlık hayvanların kesildiğini kaydeden Küçükali, kesim sırasında kamera kaydı alındığını da söyledi. Küçükali, vekalet veren kişilere konserve, CD ve noter onaylı belge gönderildiğini ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile