Milletvekillerine 'Engelli Hakları' El Kitabı

Milletvekillerine içinde engelli haklarına ilişŸkin bilgilerin yer aldığŸı "el kitabı" hazırlandı. Kitap, "Engelli Haklarına İlişŸkin Uluslararası SözleşŸme"nin hayata geçirilmesinde parlamenterlere yol gösterecek.

Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığŸı öncülüğŸünde, Türkiye Belediyeler BirliğŸi ve İnsan Hakları Ortak Platformu işŸbirliğŸiyle engelli haklarının yer aldığŸı "Parlamenterlere Yönelik El Kitabı" çıkarıldı.
Kitabın, engellilerin, tüm insan hak ve temel özgürlüklerinden eşŸit şŸekilde yararlanmasını sağŸlayan "Engelli Haklarına İlişŸkin Uluslararası SözleşŸme" ve sözleşŸmenin "İhtiyari Protokolü"nün hayata geçirilmesine yönelik gösterecekleri çabalarda parlamenterlere yardımcı olması amaçlanıyor.
Engelli bireylere eşŸitlik getiren sözleşŸmenin hayata geçirilmesine yönelik gösterecekleri çabalarda yardımcı olması amaçlanıyor.
-Parlamenterlere törenle verilecek
Kamu, yasama, yargı mensupları, sivil toplum kuruluşŸları için de hazırlanan kitap, parlamenterlere mecliste düzenlenecek törenle tanıtılıp verilecek.
El kitabı, BirleşŸmişŸ Milletler Ekonomik ve Sosyal İlişŸkiler Dairesi, BirleşŸmişŸ Milletler İnsan Hakları Yüksek KomiserliğŸi Ofisi ve Parlamenterler Arası Birlik'in işŸbirliğŸinin ürünü olarak hazırlandı. Kitabın hazırlanma sürecinde, çoğŸunluğŸu engelli parlamenterler, akademisyenler ve alanda çalışŸan kişŸilerden oluşŸan yayın kurulunun görüşŸlerinden faydalanıldı.
İnsan haklarının teşŸvik edilmesi ve korunmasında parlamenterlerin ve parlamentonun anahtar rolünün bulunduğŸu belirtilen kitapla, engellilik konularına dair hak temelli anlayışŸın teşŸvik edilmesi ve parlamenterlerin, sözleşŸmenin filli olarak hayata geçirilmesi için ihtiyaç duyulan mekanizmaları anlaması hedefleniyor.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile