Milli Anayasa Forumu'nda '4+4+4' Eleştirildi

Milli Anayasa Forumu'nda '4+4+4' Eleştirildi

Denizli'de düzenlenen Milli Anayasa Forumu'nda konuşan katılımcılar, 4+4+4 sistemini eleştirdi.

Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen forumda konuşmacı olarak İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan yer aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca'nın yönettiği forumu kalabalık bir topluluk takip etti. Konuşmasında 4+4+4 kesintili eğitim sistemini eleştiren İşçi Partisi Genel Başkanvekili Özbey, "TBMM'yi artık milletin meclisi olmaktan çıkartan uygulamalarlaMeclis'ten çıkartılan o aydınlanmacı, laik eğitimin yerine ortaçağın eğitimini getiren, yeni eğitim sistemini 28 Şubat'ın son izini de sildik diye tabir ediyorlar. Bu silinen Atatürk devriminin izleridir. Bizim için 28 Şubat, Atatürk devrimini bin yıllık kararlılıkla savunmaktır. 28 Şubat aydınlanmayı, bilimi, laikliği savunmaktır. Geçen yasanın ardından Diyanet İşleri Başkanı, '88 yıllık kavgaya son verdik' dedi.

AK Parti'nin yerel seçimlerde sloganı vardı, '80 yıllık karanlığa karşı elele' diye. Bu 4+4+4diye milletimize dayatılan ve Türk milli eğitimini artık milli olmaktan çıkartan, ortaçağ eğitimi haline getiren uygulamanın özeti, 88 yıllık Atatürk Cumhuriyetimizin karşı devrimle yok edilmesinin son zaferi diye gösteriliyor" dedi.

Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ise, bu eğitim sistemi ile laikliğin uygulanamayacağını ileri sürerek, "Laikliği bir anlamda, anayasada yazsa dahi uygulamanın asla olamayacağı bir eğitim sistemini gerçekleştirmek için Meclis'te milli eğitim komisyonunda AKP'li üyelerin davranışları Cemil Çiçek'in yanlı tutumu, yerde milletvekillerinin tekmelendiği bir oturumun Meclis'e gönderilmemesi gerekirken ve Başbakan'ın 'Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden cevap veririz' sözleri, oluşturulananayasa için Uzlaşma Komisyonu'ndan CHP ve MHP milletvekillerinin derhal çekilmesinin gerekli olduğunun işaretidir" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile