Milli Eğitim 18 Öğrencinin Durumunu İnceleyecek

Milli Eğitim 18 Öğrencinin Durumunu İnceleyecek

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde kaydı yapılan ancak 3 hafta sonra öğrencilerin kaydı olmadığı gerekçesiyle okuldan uzaklaştırıldıklarını iddia eden 18 öğrenciyle ilgili soruşturma başlattı.

Ortaca`ya bağlı Dalyan Beldesi`ndeki Halidun-Feridun Tınaztepe Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi`nin 18 öğrencisi, 3 hafta okulda derslere girmelerine karşın, yaklaşık 10 gün önce Milli Eğitim Bakanlığı`nın bilgisayar ortamında kayıtları görünmediği gerekçesiyle derslere alınmamıştı. Olay sonrası veliler okul önünde açıklama yapmış ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Okul İdaresi hakkında dava açılmak üzere, noterden avukata vekalet vermişlerdi

Muğla İl Milli Eğitim Müdür Vekili Gürbüz Karabulut konu hakkında yaptığı açıklamada, "Dalyan Halidun Feridun Naciye Tınaztepe Anadolu Turizm ve Otelcilik Okulu sınav ile öğrenci alan bir okul. Sınava girip de kazanan öğrencilerin kayıtları yapılmış. Daha sonra açılan ek kontenjan sayesinde, sınava girip de başarılı olamayan öğrenciler içinde bir hak verilmiş ve okula alınmışlar. Ancak velilerin bu aşamada internet ortamında da kayıt yaptırmaları gerekiyordu, bunu yaptırmamışlar. Okul idaresinin de buradaki kusuru, kaydı biz yaptırırız demişler ve öğrencileri 3 hafta süre ile okutmuşlar. Daha sonra süre bitince de bu öğrenciler açıkta kalmış" dedi.Okul yönetimi hakkında inceleme başlatıldığını ve bir müfettiş görevlendirildiğini belirten Gürbüz Karabulut, "Şu anda okulda müfettiş soruşturmayı yürütüyor. Ben de Ankara`dayım konuyu Milli Eğitim Bakanlığına ilettim. Türkiye`nin başka okullarında da benzer sorunlar yaşanmış" diye konuştu.Öğrencilerin şu an için ikamet ettikleri yerlerde bulunan liselere kayıtlarının yapıldığını ve eğitime başladığını belirten Gürbüz Karabulut, şunları söyledi: "Şu anda bu gibi olaylardan mağdur olan öğrenciler için ne yapılabileceğini görüşüyoruz. Müfredata göre kayıt süresi bittiği için, öğrencilerin o okula tekrar dönmeleri söz konusu değil. Öğrencilerin hepsi ikamet ettikleri yerlerdeki çeşitli liselere kayıtları yapıldı ve eğitim görüyorlar. Olayın da tek sevindirici yanı öğrencilerin açıkta kalmamış olması. Ancak müfredat da değişiklik yapabilirsek bu çocuklarımızın geri dönmeleri söz konusu olacak. Dalyan Halidun Feridun Naciye Tınaztepe Anadolu Turizm ve Otelcilik Okulunda ilk yıl verilen dersler ile gittikleri liselerdeki ilk yıl görülen dersler ortak dersler olduğu için de bu yıl için de geri dönmeleri gerçekleşirse, öğrenciler için sorun oluşturmayacak"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile