Milli Egitim Bakan Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Gelecekte Güzel Sporcularin Yetismesi Için Gayretlerinizi Bekliyoruz'

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Gelecekte Güzel Sporcularin Yetismesi Için Gayretlerinizi Bekliyoruz'

Kayseri Imam Hatiplerarasi Geleneksel Spor Oyunlari’nda dereceye giren takimlar ödüllerini aldi. Ödül törenine katilan Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz, “Gelecekte güzel sporcularin yetismesi için gayretlerinizi bekliyoruz” dedi.

1 aydan fazla süren ve 45 okulun çesitli branslarda birincilik için yaristigi ‘Kayseri Imam Hatiplerarasi Geleneksel Spor Oyunlari’nda final oyunlari oynandi. Kadir Has Kongre Merkezi’ndeki basketbol maçinda Somuncubaba Anadolu Imam Hatip Lisesi ile finalde karsilasan Uluslararasi Kayseri Ilahiyat Vakfi Anadolu Imam Hatip Lisesi birinci oldu. Final müsabakasina Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cingi, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Cumhuriyet Bassavcisi Habib Korkmaz, Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan, ilçe belediye baskanlari, Ilim Yayma Cemiyeti Kayseri Sube Baskani Oguz Memis ve protokol üyeleri ile ögrenciler katildi.

Törende açilis konusmasini yapan Ilim Yayma Cemiyeti Kayseri Sube Baskani Oguz Memis, "Güzel etkinlik 1 aydan fazla sürdü. 45 imam-hatip okulundan ögrencilerimiz bu yarismalara katildi.

15 bransta yarismalarimiz gerçeklesti. 2 binden fazla gencimiz yarismalara katildi.

Centilmence yarismalar oldu. Kavga, gürültü, kirginliklar olmadi ve dostluk kazandi. Hepinize tekrardan basarilar diliyorum” dedi.

Kurulan spor salonlari ile artik bütün gençlerin çok degerli ve verimli sportif imkânlara sahip olduklarini ve bundan gurur duyduklarini ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cingi da, “Burada da bu güzel müsabakalar neticesinde bin 500 kardesimizin katildigi ve su anda da yaklasik 7 bin 500 kardesimizin sahitlik ettigi muhtesem bir finale sahitlik ediyoruz. Bu manada çok mutluyuz ve gururluyuz. Sizlerden çok büyük beklentimiz var” seklinde konustu.



“Bizim gururumuz, onurumuzsunuz”

Kendisine forma hediye edilen Büyüksehir Belediye Baskani Büyükkiliç, "Bir imam hatipli büyüksehir belediye baskani olarak her birinizin alnindan öpüyorum. Böyle güzel bir çalismada yer aldiginiz için sizleri tebrik ediyorum. Bu güzel çalismayi yapan Ilim Yayma Cemiyetimizin kiymetli baskani Oguz kardesimiz ve tüm ekibi ile ögretmenlerimize tesekkür ediyor, basarilarinizin devamini diliyorum. Ilimde de, sporda da, siyasette de, her alanda imam hatipliler olarak biz de variz diyeceksiniz, kararli bir sekilde yolunuza devam edeceksiniz. Çünkü siz mazlumun yaninda yer alirsiniz, Filistin’in yaninda yer alirsiniz, kimsesizin yaninda yer alirsiniz. Bizim gururumuz, onurumuzsunuz. Sag olun var olun, Allah’a emanet olun” diye konustu.



“Imam-hatip okullari her alanda basariya imza atiyor”

Imam-hatip okullarinin sadece akademik alanda degil, bilimde, sanatta ve sporda da nice basarilara imza attigina sahit olduklarini dile getiren Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nafiz Yilmaz ise, ”Ben cani gönülden tebrik ediyorum. Ilim Yayma Cemiyetimizin degerli baskani Oguz agabeyimize bu göstermis oldugu öncülügünden dolayi tesekkürlerimi ifade ediyorum. Kayseri’mizin disinda diger illerimizde de benzer bir çalismanin olmasini temenni ediyorum. Gelecekte güzel sporcularin yetismesi için gayretlerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’ye örnek bir proje”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Buradan size baktigimizda muhtesem gözüküyorsunuz. Karsimizda Türkiye’nin parlak gelecegi, parlak istikbali duruyor. Sizlere baktikça gelecegimizden daha ümitli ve daha umut dolu oluyoruz. Bugün finalleri gerçeklestirilen bu yarislar Kayseri’mize çok yakisti. Türkiye’ye örnek bir proje oldu. Bundan dolayi emegi geçen herkesi tebrik ediyorum” seklinde konustu.



“Imam-hatipler sporda her zaman basa güresmistir”

Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan da, imam-hatip ortaokullari ve imam-hatip liselerinin spor müsabakalarinda önde olmasina çok önem verdigini aktararak, "Türkiye’de lisansli sporcu sayisi içerisinde imam-hatipli sporcularin oraninin yüzde 20’nin üzerinde olmasini gönülden arzu ediyorum. Bu yaz Paris’te olimpiyat oyunlari olacak. Gönül istiyor ki imam-hatipli sporcularimiz olimpiyatlarda bayragi göndere çeksin, milli marsimizi dinletsin. Imam-hatiplilerin bir gelenegi var. Imam-hatipler spor müsabakalarinda her zaman basa güresmistir. Cumhurbaskanimiz, Istanbul Imam-Hatip ögrencisi oldugu dönemde hem atletizm takiminda hem voleybol takiminda hem futbol takiminda müsabakalarda yarismistir. Onun için imam-hatiplerin her zaman sosyal ve sportif faaliyetlerde ön planda oldugunu tarihi olarak görüyoruz. Bunun bu sekilde devam etmesine de çok önem veriyoruz” dedi.

Ödül töreni konserin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile