Avcı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'u makamında ziyaret etti.
Ziyaretin ardından Davutoğlu ile birlikte basına açıklamalarda bulunan Avcı, ''Okullar Hayat Olsun Projesi''nin Konya'daki uygulamalarını yerinde gördüklerini dile getirdi.
Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi'nin kuruluş sürecinin son aşamaya geldiğini belirten Avcı, ''Bakan olarak ilk attığım imzalardan birinin bu olmasından dolayı da büyük mutluluk duyuyorum. Konya ilim, irfan şehri. Sadece üniversiteleriyle değil aynı zamanda irfanıyla da kültürüyle de mümtaz şehirlerimizin başında geliyor'' diye konuştu.
-Okullarda kıyafet serbestliği-
Avcı, gazetecilerin okullarda kıyafet serbestliği uygulamasının devam edip etmeyeceğiyle ilgili sorusu üzerine, kıyafet yönetmeliğiyle ilgili toplumun farklı kesimlerinden farklı talepler geldiğini anlattı.
Bir önceki Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in zamanında bu taleplerin değerlendirilmek üzere toplandığını vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:
''Biz de o değerlendirmeyi devam ettiriyoruz. O konuda yönetmelikle ilgili netleşmiş bir karar yok ama mevcut uygulama şu anda devam ediyor. Kıyafet serbestisi uygulaması önümüzdeki yıldan itibaren devam ediyor. Yönetmeliğe göre özellikle özel okullarda velilerin yüzde 60'ının kararına göre okullar kıyafet belirliyorlar. Bu mevcut üniformaların da önümüzdeki ders yılında da kullanılabileceğine yönelik yönetmelikte bir madde var ama daha ilerisi için herhangi bir açıklama yapabilecek durumda değilim. Basında zaman zaman bu yönetmeliğin değiştiğine dair haberler çıkıyor, o doğru değil. Değerlendirmemiz var doğru ama değiştiğine dair haberler doğru değil.''
-Engelli öğretmen atamaları-
Avcı, engelli öğretmenlerin atamasıyla ilgili bir soru üzerine de bu konuyla ilgili farklı engel gruplarında olan öğretmen adaylarının hangi alanlarda daha başarılı olabileceklerine dair bir değerlendirme yapmak üzere komisyon kurulduğunu açıkladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan engelliler sınavına giren öğretmen adaylarının listesini aldıklarına dikkati çeken Avcı, şöyle konuştu:
''Onların engel durumuna ilişkin kategorileri vardı. Yani ortopedik, işitme, görme engelliler gibi genel kategorizasyon vardı. Şimdi o genel kategorileri daha alt basamaklarına inip hangi oranda ve hangi alanda, hangi engelli öğretmen adayımız daha başarılı olabilir... Onun gruplandırmaları yapıldıktan sonra, o listedeki engelli öğretmen adaylarımız da kendilerine en uygun branşlarda öğretmen olarak değerlendirilecek. Zaten örneklerini de görüyorsunuz. Bununla ilgili zaman zaman çok başarılı örneklerle ilgili haberler çıkıyor. Başbakanımız grup toplantısında 'engelliler de bal gibi öğretmen olur' demişti. O bal gibi öğretmen olma koşullarını hazırlamak üzere bakanlığımız çalışıyor.''
Muhabir : Rıfat Yerlikaya
Yayıncı : Ahmet Kayır
Milli Eğitim Bakanı Avcı'dan Açıklama
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda kıyafet serbestliği ile ilgili ''O konuda yönetmelikle ilgili netleşmiş bir karar yok ama mevcut uygulama şu anda devam ediyor. Kıyafet serbestisi uygulaması önümüzdeki yıldan itibaren devam ediyor'' dedi.