Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, "15 bin mahallede 15 bin okulumuz ayni zamanda 'Hayat Boyu Ögrenme Merkezi' olsun istiyoruz. Allah'a sükür bu projemize de basladik." dedi.
Selçuk, Kalaba Kent Meydani'nda düzenlenen "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Final Programi"nda yaptigi konusmada, ögrenme kavraminin hafta, yil gibi ifadelerle sinirlandirilmamasi gerektigini belirtti.
Hayat boyu ögrenmenin bir gün veya bir haftada ele alinacak mesele olmadigini vurgulayan Selçuk, bu programa Türkiye'de gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettigini ve bundan dolayi programi sürekli gelistirmek zorunda kaldiklarini söyledi.
Selçuk, hayat boyu ögrenme programinda bireysel, toplumsal gelisimi ve istihdami esas aldiklarina isaret ederek, egitimin okulla sinirli kalamayacaginin, egitimin hayat boyu her mekanda ve zamanda yürütülmesi için ortam hazirlanmasi gerektiginin altini çizdi.
Ögrenmenin iyilestirici gücünde halk egitim merkezlerinin öneminin yadsinmamasi gerektigine dikkati çeken Selçuk, Bakanligin Türkiye genelinde uyguladigi "Hayat Boyu Ögrenen Mahalle" projesini anlatti.
Selçuk, bu proje kapsaminda 15 bin mahallede 15 bin okulun belirlendigine isaret ederek, "15 bin mahallede 15 bin okulumuz ayni zamanda 'Hayat Boyu Ögrenme Merkezi' olsun istiyoruz. Allah'a sükür bu projemize de basladik." diye konustu.
- 25 bin köyde 400'e yakin alanda ücretsiz egitim hizmeti
Sevinçle anlattiklari bir diger projenin de köylerdeki vatandaslara 400'e yakin alanda egitim hizmeti sunulmasi oldugunu bildiren Selçuk, sunlari söyledi:
"25 bin köy muhtarimiza bir mektup yazdik. Dedik ki, 'Degerli muhtarimiz sizin köyünüzde eger belirli bir grup olusturulursa 400'e yakin alanda size egitim hizmetini ayaginiza getirip sunabiliriz. Ister aricilik, ister hayvan bakimi, ister seracilik, seramik, enstrüman deyin. Konu ne olursa olsun biz bunun egitimini ücretsiz veririz. Siz yeter ki köyde ihtiyaciniz olan, üretime katki saglayacak olan, bireysel, toplumsal gelisimi hizlandiracak konularda egitim talebinde bulunun, biz sizin ayaginiza geliriz.' 100 bine yakin vatandasimiz bu projenin içerisinde bugün aricilik ögreniyor, üretime katkida bulunuyor, seracilik ögreniyor. Iste bu, halk egitimini bütün toplumun kilcal damarlarina yaymaktir. Iste bu, halk egitimini gerçekten toplumsal bir vazife halinde görmektir."
Programa, Ankara Valisi Vasip Sahin ve Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok da katildi.
Bakan Selçuk, Sahin ve Altinok ile program kapsaminda halk egitim kurslarinda üretilen ürünlerin sergilendigi stantlari ziyaret etti.
Milli Egitim Bakani Selçuk, 'Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Final Programi'nda Konustu Açiklamasi
'15 bin mahallede 15 bin okulumuz ayni zamanda 'Hayat Boyu Ögrenme Merkezi' olsun istiyoruz, Allah'a sükür bu projemize de basladik' '(Köylerdeki halk egitim kurslari) 100 bine yakin vatandasimiz bugün aricilik ögreniyor, üretime katkida bulunuyor, seracilik ögreniyor. Iste bu, halk egitimini bütün toplumun kilcal damarlarina yaymaktir'