Milli Egitim Bakani Selçuk, 'Kendin Yap Atölyesi Uluslararasi Farkindalik Festivali'nde Konustu Açiklamasi

'Ögrencilerimizin en dogal hakki olan egitim hizmetini son teknoloji olanaklariyla almasini saglamak ve bunu basarmaktan dolayi büyük mutluluk duyuyoruz'.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, ögrencilerin en dogal hakki olan egitim hizmetini, son teknoloji olanaklariyla almasini sagladiklari için büyük mutluluk duyduklarini bildirdi.

Selçuk, Afyonkarahisar'da düzenlenen "Kendin Yap Atölyesi Uluslararasi Farkindalik Festivali"ne çevrim içi katildi.

Bilimsel ve teknolojik becerileri yüksek bireylerden olusan toplumlarin, refah seviyesi bakimindan daha ileri noktalara tasinabildigini belirten Selçuk, bu sebeple Türk egitim sisteminde bir dönüsümü ortaya koymak, dünyadaki bu degisimlere ayak uyduran ve uyum saglayan bakis açisi gelistirmenin kritik hale geldigini söyledi.

Selçuk, Bakanligin bu kapsamda açtigi 10 bini askin Tasarim-Beceri Atölyeleri'nin 2 bin 500'ünde otomasyon, robotik kodlama ve üç boyutlu çalismalarin yapilabildigini aktararak burada yetisen ögrencilerin TEKNOFEST gibi yarismalara hazirlandigini kaydetti.

Bütün bu beceri alanlarinin hepsini derinlemesine inceleyen ve isleyen çok sayida Bilim ve Sanat Merkezleri bulundugunu hatirlatan Selçuk, bu çalismalari okullar arasindaki farkliliklarin azalmasi noktasinda önemsediklerini vurguladi.

- "15 bin 300 EBA Destek Merkezi bulunuyor"

Selçuk, 15 bin 300 EBA Destek Merkezi ile dijital arastirma ve dijital üretim alaninda çalismalar yapilmasina firsat verdiklerini bildirerek sunlari kaydetti:

"Bugün EBA'dan özel okul ögrencileri de dahil olmak üzere okul öncesinden 12. sinifa kadar tüm ögrenciler, ögretmenler ve veliler faydalanabiliyor. Kisisellestirme isleriyle her ögrenciye özellesmis ara yüz ve içerikler sunmanin yani sira akilli öneri sistemiyle de ögrencilerin performansina göre içerikler, sistem tarafindan öneriliyor. Bütün bu çalismalar aslinda ögrencilerimizin, en dogudan en batiya hangi kosulda olursa olsun akranlariyla ayni imkanlarda en dogal hakki olan egitim hizmetini son teknoloji olanaklariyla almasini saglamak ve bunu basarmaktan dolayi da büyük mutluluk duyuyoruz."

Egitimin bir anlamda gelecegin kodlarini yazmak olduguna deginen Selçuk, bu baglamda, "Kendin Yap Atölyesi Uluslararasi Farkindalik Festivali" sürecinde bilgilerini ve görüslerini paylasacak meslektaslarina egitim ekosistemine verdikleri katkidan dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile