Milli Egitim Bakani Selçuk 'Okul Tabanli Afet Egitimi' Alaninda Iki Kitap Hazirladiklarini Duyurdu

Kitaplar, EBA platformu üzerinden giris yapilarak erisebilen afet egitimi videolariyla desteklenerek tüm kademelerdeki farkli ders ve branslarda kullanilmak üzere ögretmenlerin kullanimina sunuldu.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, "Okul Tabanli Afet Egitimi" alaninda iki farkli kitap hazirladiklarini bildirdi.

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabinda, Milli Egitim Bakanliginca hazirlanan iki farkli okul tabanli afet egitimi kitabinin görsellerine yer vererek su bilgileri paylasti:

"Afet egitimine gönül vermis ögretmenlerimiz ve Japonya'da ileri düzey afet egitimi almis usta ögreticilerimizle 'Okul Tabanli Afet Egitimi' alaninda iki farkli kitap hazirladik."

- Kitaplar EBA Kütüphane'ye yüklendi

Milli Egitim Bakanligindan alinan bilgiye göre, Bakanlik bünyesinde afet riskini azaltma konusunda çesitli faaliyetler yürütülüyor. Bu faaliyetlerden birini, 2010'da baslatilan ve II. fazi süren "Okul Tabanli Afet Egitimi" (OTAE) projesi olusturuyor.

Projeyle egitim süreçlerinin en önemli paydaslari olan ögretmenlere hizmet içi egitim kapsaminda çevrim içi ve yüz yüze egitimler veriliyor.

Egitim programlari ve içerikleri gelistirilerek ögretmenlerin afet riskini azaltma konusunda bilgi ve becerilerinin artirildigi egitimler sonucunda ögretmenlerin kendi siniflarinda afet egitimi etkinlikleri yapabilmesi ve bu yolla çocuklarin erken yaslardan itibaren afetlere hazir hale getirilmesi amaçlaniyor.

Bu amaçla OTAE Projesi kapsaminda ögretmen egitimi programlarinin yani sira ögretmenlerin derslerinde kullanabilmeleri için yardimci kaynaklar hazirlaniyor.

Afet egitimine gönül vermis ögretmenler, formatörler ve Japonya'da ileri düzey afet egitimi almis usta ögreticilerin katkilariyla "Okul Tabanli Afet Egitimi Tüm Kademeler Için Örnek Ders Planlari" ve "Okul Tabanli Afet Egitimi Tüm Kademeler Için Materyal Fikirleri" kitaplari hazirlanip EBA Kütüphane'ye yüklendi.

Gerek etkinlik gerekse materyal kitaplari hazirlanirken afet içerikleri, özellikle afet egitimi ve uygulamalari konusunda dünya çapinda önemli yere sahip Japon okul afet egitimi uygulamalari da göz önünde bulundurularak güncellendi, etkinlikler ve materyaller güncel egitim programlarindaki kazanimlarla bütünlestirildi.

Ayrica hazirlanan yeni kitaplar EBA platformu üzerinden giris yapilarak erisebilen afet egitimi videolariyla desteklenerek okul öncesinden liseye tüm kademelerdeki farkli ders ve branslarda kullanilmak üzere ögretmenlerin kullanimina sunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile