Milli Egitim Bakani Selçuk, 'Telafide Ben De Varim' Kapsaminda Eymir'de Ögrencilerle Bisiklet Sürdü Açiklamasi

Milli Egitim Bakani Selçuk, 'Telafide Ben De Varim' Kapsaminda Eymir'de Ögrencilerle Bisiklet Sürdü Açiklamasi

'Bütün Türkiye'de 500 bine yakin etkinligimiz var. Bu etkinliklerin her birine ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz, velilerimiz, telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erisebilirler' 'Bu salgin dönemindeki içe kapanmanin, bu içeride kalmanin getirdigi daralmanin bir açilimi olsun istiyoruz. Çocuklarimizla birlikte Türkiye'nin her yerinde, her gün bu tür faaliyetler yapalim istiyoruz' 'Hedefimiz eylülün basinda okullari açmak. Onun için her türlü hazirligimiz da tamam'

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, "Telafide Ben de Varim" kapsaminda 500 bine yakin etkinligin bulundugunu belirterek, "Bu salgin dönemindeki içe kapanmanin, içeride kalmanin getirdigi daralmanin bir açilimi olsun istiyoruz. Çocuklarimizla birlikte Türkiye'nin her yerinde her gün faaliyetler yapalim istiyoruz." dedi.

"Telafide Ben de Varim" etkinlikleri kapsaminda Eymir Gölü etrafinda ögrencilerle bisiklet süren Selçuk, daha sonra basin mensuplarina açiklamada bulundu.

Gençlerle beraber olmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Selçuk, "Bütün Türkiye'de 500 bine yakin etkinligimiz var. Bu etkinliklerin her birine ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz, velilerimiz, telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erisebilirler. Ilçelerinde, illerinde, okullarinda hangi etkinlikler var, bunlara ulasabilirler. Bu salgin dönemindeki içe kapanmanin, bu içeride kalmanin getirdigi daralmanin bir açilimi olsun istiyoruz. Çocuklarimizla birlikte Türkiye'nin her yerinde, her gün bu tür faaliyetler yapalim istiyoruz." diye konustu.

Amaçlarinin çocuklarin sporla iliskisini daha da güçlendirmek oldugunu ifade eden Selçuk, "Çünkü biz sporun sadece fiziksel bir egitim oldugunu düsünmüyoruz. Spor aslinda duygusal ve zihinsel enerjiyi de artiran bir faaliyet. Dolayisiyla çocuklarimizin küçük yastan itibaren sporla ilgilenmelerini de önemsiyoruz. Bilim kamplari, badminton, akliniza hangi spor dali geliyorsa hepsinin faaliyetleri var." degerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye'nin her yeri bir egitim sahasi oldu"

Etkinliklerin düzenlenmesine katki veren Gençlik ve Spor Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ve belediyelere tesekkür eden Bakan Selçuk, "Bütün imkanlarini açtilar ve Türkiye'nin her yeri bir egitim sahasi oldu. Okullarimizin yaklasik yarisi kendi imkanlari çerçevesinde bu faaliyetleri düzenliyor. Ögretmenlerimiz katki sagliyorlar." dedi.

Eymir Gölü etrafinda düzenlenen etkinlik hakkinda da bilgiler veren Selçuk, söyle konustu:

"Burada gençlerle beraber, ögretmenlerimiz ile beraber bir faaliyetin içerisindeyiz. Bunu birlikte yaparak birlikte iyilesecegiz, birlikte canlanacagiz ve yeni döneme çok daha dinç bir sekilde çikmak gibi bir amacimiz var. Çocuklar sürekli bana mesaj veriyorlar, 'bunu devam ettirecek misiniz' diye. Elbette ettirecegiz. Yazin da ondan sonra da iklim kosullari el verdikçe tabi ki devam ederiz."

"Telafide Ben De Varim" programlarina hem ögrenci hem de ögretmen kanadinda yogun katilim oldugunun altini çizen Bakan Selçuk, "Ögrencilerimizin yarisina yakini buna katiliyor. 8 milyona yakin ögrencimiz katiliyor ve gün gün de artiyor. Diger taraftan 300 bin civarinda ögretmenimizin basvurusunu da aldik ki daha da artiyor." diye konustu.

Gaziantep'te ögretmenlerin paintball etkinligine katildigini hatirlatan Bakan Selçuk, "Uzaktan birbirimizi boya ile vurmak noktasinda bir faaliyet yapilirken bana ögretmenlerden çok atis geldigini de gördüm. Esprisini de yaptik hatta aramizda. Ögretmenler bir taraftan enstrüman egitimi, halk oyunlari egitimi ve masal anlaticiligi ile ilgileniyorlar, diger taraftan da ögrencilerimiz kapali kalmanin getirdigi sikintilari atmak için ellerinden geleni yapiyorlar." diye konustu.

- Küçük gazetecinin zor sorusu

Bakan Selçuk, açiklamasinin ardindan kendisine bir basin mensubunun ses kayit cihazini tutan 10 yasindaki Ayse Betül Özütürker'e dönerek, "Burada yeni bir gazetecimiz var. Sizin bana bir sorunuz var mi acaba?" diye sordu.

Ögrencinin "Okullar yeni dönemde açik olacak mi?" sorusuna Selçuk, "Öyle zor soru soruyorsun ki... Tabii ki açik olacak. Hedefimiz eylülün basinda okullari açmak. Onun için her türlü hazirligimiz da tamam." yanitini verdi.

Selçuk, "Okullarin açildigi ilk hafta görüselim mi, okulu birlikte açalim mi" sorusunu yönelttigi ögrenciden "olur" yanitini aldiktan sonra okulu Ayse Betül ile birlikte açma sözü verdi.

Ayse Betül de evde çok sikildigini, okula gitmek istedigini ifade ederek, "Tatil olsun istemiyorum. Okulu beraber açacagiz. Çok mutluyum." diye konustu.

Daha sonra ögrencilerle kahvaltida bir araya gelen Bakan Selçuk, kahvalti sonrasi bisiklet turuna devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile