Milli Egitim Bakani Tekin, Erzurum'da 'Maarif Bulusmalari'na Katildi

Milli Egitim Bakani Tekin, Erzurum'da 'Maarif Bulusmalari'na Katildi

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “Maarif Bulusmalari” programina katildi.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Erzurum gezi ve programlari çerçevesinde AK Parti SKM açilisi ve Muhtar Bulusmalari sonrasinda Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi’nda (ETSO) düzenlenen ‘Is Dünyasi Istisare Toplantisi’na katildi.

ETSO Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin ve yönetim tarafindan karsilanan Bakan Tekin, burada isadamlari ile bir araya geldi ve sorunlarini not aldi. Bakan Tekin ziyaretle ilgili yaptigi açiklamada, "Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi’nda, memleketimin is insanlariyla bir araya geldik. Is insanlarimizin önünü açarak ticaret ve yatirim ortamini iyilestirmek için var gücümüzle çalisiyoruz, çalismaya devam edecegiz. Erzurum’umuz; egitimden sagliga, ekonomiden sanata her alanda gelisimini sürdürecek ve bölgemizin parlayan yildizi olmaya devam edecektir. Bunu saglamak için ülkemizin dört bir yaninda oldugu gibi sehrimizde de egitime, sanata, spora, üretime ve diger alanlara yapacagimiz yatirimlarla istihdami güçlendirerek evlatlarimizi en iyi sekilde yetistirecegiz. Güçlü Türkiye hedefine verdiginiz ve vereceginiz katkilar için tesekkür ediyorum" dedi.

Bakan Tekin, ETSO’daki programinin ardindan Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “Maarif Bulusmalari” programinda ögretmenler, akademisyenler ve egitimcilerle bir araya geldi.

“Türkiye’deki üniversiteler 90’li yillarla kiyaslanmayacak düzeyde”

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, “Maarif Bulusmalari” programinin açilisinda yaptigi konusmada, “Kuskusuz çözülmesi gereken sikintilar var. Ama 1990’li yillarla kiyas kabul etmeyecek bir düzeyde Türkiye’deki üniversiteler. Bu süreçte emegi geçen herkese, Cumhurbaskanimiza, YÖK Baskani’na, Milli Egitim Bakanligi’na, üniversite rektörlerine, herkese tesekkür ediyorum. Gerçekten üniversal düzeyde ciddi sekilde problemleri asmis durumda. Haziran ayindan beri Milli Egitim Bakanligi yapiyorum. Yaklasik 15 bin civarinda ögretmen arkadasimla birebir sohbet ettik. Ögretmen arkadaslarla sohbet etmenin bize getirdigi bir avantaj var. En ücra kösedeki ögretmen arkadasin problemini dinleyebiliyorsunuz. Derdi olan, sikintisi olan problemini anlatabiliyor. Türkiye’deki mevcut Anayasal düzey geregi, YÖK, konumu, üniversitelerle iliskisi geregi söyle bir noktadayim; Üniversitelerdeki ögretim üyelerinin bu anlamda sorunlarini aksettirebilecekleri mekanizmalarin saglikli hale getirilebilmesi için en azindan adim atilmasi gerektigini düsünüyorum. Burada da bu anlamda bir söylesi yapmak istedik. Davetimize icabet ettiginiz için, kirmadiginiz için sizlere tesekkür ediyorum. Insallah keyifli ve güzel söylesi yapariz. “seklinde konustu.



“Atatürk Üniversitesi evrensel bilimde ön siralarda”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli “Maarif Bulusmalari” açilis konusmasinda, Atatürk Üniversitesi’ni diger üniversitelerden ayiran en önemli özelligin, kurulusundan bugüne Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli projelerinden birisinin gerçeklesme öyküsüne sahip olusu oldugunu belirterek, “Bu bilincin getirdigi sorumlulukla Atatürk Üniversitesi 2016 yilindan bu yana Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ve Yeni YÖK Sistemi Yaklasimi dogrultusunda çagdas üniversite olma gerekleri ile akademik degerlerini, egitim metodolojilerini ve toplumsal rolünü yeniden nasil yapilandiracagini büyük bir ciddiyetle gözden geçirmis, sistemlerini tasarlamis ve 2019 yilindan itibaren uygulama asamasina geçmistir. Yönetim kadromuzla bu vizyonla hareket ederek çalismalarimizi üniversitemizi bir bölge üniversitesi olma temeli üzerinden evrensel bir dünya üniversitesi statüsüne tasimak yönünde sürdürüyoruz. Bu anlamda büyük ve cesur adimlar atarak önemli asamalar kaydettik. Büyük bir gururla söylemek isterim ki; Atatürk Üniversitesi evrensel bilimde ön siralarda yer alan, sorun odakli çalisan ve toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üretebilen, toplumsal taleplere duyarli olmanin yani sira, toplumsal taleplere yön veren bir üniversite olarak konumlanacagi yola girmistir. Atatürk Üniversitesi uyguladigi Yeni Nesil Üniversite yaklasimiyla Egitim, arastirma ve topluma katki alanlarinda önemli uygulamalara imza atmis ve akademik göstergelerinde büyük bir siçrama yapmistir. Maarif Bulusmalari programi kapsaminda ziyaretiniz bizlere büyük bir moral kaynagi olmus ve bize büyük bir güç katmistir. 2023-2024 Egitim-Ögretim yilinin açilis töreninde de bizlerle birlikte olmustunuz ve yaptiginiz konusma, Atatürk Üniversitesi mensuplari tarafindan büyük bir memnuniyetle karsilanmisti. Bu nedenle bugün yapacaginiz konusmanin da bizlere bir çok konuda ilham kaynagi olacagini belirtmek isterim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile