Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması (2)

'(Liselere geçişte yeni model) Bir ay içinde Bakanlar Kuruluna sunarız. Onlar, 'Tamamdır.' dedikten sonra hemen açıklarız. Yok, 'Biraz daha şu noktanın düzeltilmesi, çalışılması gerekir.' derse... Dolayısıyla bir tarih verip de düzeltilme talimatını aldıktan sonra geciktirirsek orada, 'Söylenildi ama yapılmadı.' gibi bir şey olur. Dolayısıyla en kısa sürede bu çalışma yapılacaktır' 'Vatandaşlarımız şundan çok emin olsunlar, eğer bir okula, ister meslek lisesi ister imam hatip lisesi isterse Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi olsun, eğer istemiyorsa, evlatlarını vermiyorsa, hiçbir zaman Milli Eğitim Bakanlığının, ailesinin istemediği bir okula evladını gönderebilmek gibi bir durumu yoktur. Yani ailelerin istemediği hiçbir okula evlatlarını biz göndermeyiz. Eve en yakın, hangisini istiyorsa o alanda... Bizim amacımız eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak' 'Biraz aşağı, biraz yukarı olabilir ama 20 bine yakın öğretmeni de 2018 yılında inşallah eğitim ailemize katacağız. Duyuruları şubatta başlatıyoruz, sınavları mayıs gibi yapıyoruz, ağustos gibi de göreve başlatıyoruz'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sisteminin (TEOG) kaldırılmasına ilişkin, 'Bir ay içinde Bakanlar Kuruluna sunarız. Onlar 'Tamamdır.' dedikten sonra hemen açıklarız. Yok, 'Biraz daha şu noktanın düzeltilmesi, çalışılması gerekir.' derse... Dolayısıyla bir tarih verip de düzeltilme talimatını aldıktan sonra geciktirirsek orada 'Söylenildi ama yapılmadı.' gibi bir şey olur. Dolayısıyla en kısa sürede bu çalışma yapılacaktır.' dedi.

Yılmaz, TRT'de katıldığı canlı yayında TEOG'un kaldırılması ve yerine gelecek sistemle ilgili soruları yanıtladı.

Velilere ve öğrencilere rahat olmaları ve stres yapmamaları tavsiyesinde bulunan Yılmaz, öğrencilerin hak kaybının olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta üniversite sınavında da değişiklik yapılacağı ve üzerinde çalışıldığı ifadelerine ilişkin Bakan Yılmaz, AK Partinin seçim beyannamesinde üniversite sınavı değişikliğiyle ilgili madde olduğunu, YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın konunun üzerinde çalıştığını söyledi.

Öğrencilerin kaza veya rahatsızlık gibi nedenlerle üniversite sınavına geç kaldığını ve sıkıntı yaşayabildiğini anımsatan Yılmaz, Batman'da şehit edilen Aybüke öğretmenin kardeşinin, cenazenin olduğu gün sınava girdiğini bu gibi durumların yanlış olduğunu ifade etti.

Yılmaz, 'Bizim programımızda var, üniversite sınavları birden fazla yapılacaktır diye. Üzerinde çalışıyorlar. Olgunlaştığında inşallah halkımızın önüne sunulacak.' dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda kutlamaların olup olmayacağı sorusuna Yılmaz, resmi bayramlarla ilgili bir Bakanlar Kurulu kararı, bir de bakanlığın yönetmeliği olduğunu hatırlatarak, hangi bayramların nasıl kutlanacağının burada yazdığı karşılığını verdi.

Okullardaki etkinliklerle, Bakanlar Kurulu kararı ve MEB'in bayramlarla ilgili yönetmeliğinin karıştırıldığının altını çizen Yılmaz, 'Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmak.' diye güzel bir söz var ya... El insaf. Okullarda 54 etkinlik yapıyoruz. Burada göremeyince...Tatildeyken siz nasıl etkinlik yapacaksınız? Resmi tatil yapmışsınız, 'Etkinlik düzenleyin.' diyorsunuz.' şeklinde konuştu.

- 2018'de 20 bin öğretmen ataması

'TEOG kaldırıldıktan sonra yüzde 5 civarında öğrenci başka okullara gidecek, yüzde 95'i ise kendi mahallesinde kalacak gibi görünüyor. Herkesin kendi adresine en yakın liseye gitmesini sağlayacak bir altyapı var mı? Belki okul civarında sadece bir imam hatip varsa ona gitmesi gerekecek? Bunu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?' sorusunu Yılmaz, şöyle yanıtladı:

'Vatandaşlarımız şundan çok emin olsunlar, eğer bir okula, ister meslek lisesi ister imam hatip lisesi isterse Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi olsun, eğer istemiyorsa, evlatlarını vermiyorsa, hiçbir zaman Milli Eğitim Bakanlığının, ailesinin istemediği bir okula evladını gönderebilmek gibi bir durumu yoktur. Yani ailelerin istemediği hiçbir okula evlatlarını biz göndermeyiz. Eve en yakın hangisini istiyorsa o alanda... Bizim amacımız eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak.'

Bakan Yılmaz, öğretmen atamalarına ilişkin de 'Bütçemiz geçsin. Bütçe geçtikten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanımızın da olduğu bir heyette, talebimizi sunacağız. Onlar, Türkiye'nin durumuna, bütçenin durumuna bakacaklar. Bize izin verecekler. Gelecek yıl da biraz aşağı, biraz yukarı olabilir ama 20 bine yakın öğretmeni de 2018 yılında inşallah eğitim ailemize katacağız. Duyuruları şubatta başlatıyoruz, sınavları mayıs gibi yapıyoruz, ağustos gibi de göreve başlatıyoruz.' bilgisini paylaştı.

(Bitti)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile