Çelik, ''Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması'' programı kapsamında Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıda,Türkiye'nin son 10 yılda en fazla yatırımı eğitime yaptığını söyledi.
Halihazırda 515 bin dersliğin 180 bininin son 10 yılda yapıldığını belirten Çelik, şunları kaydetti:
''Ülkemizde 800 binin üzerinde öğretmenle hizmet veriyoruz. Bunların yaklaşık 400 bini son 10 yılda mesleğe girmiştir. Ayrıca 8 derslik ve üzeri tüm okullarımızda bilgisayar teknoloji sınıfları mevcuttur. Katılım, eğitimin olmazsa olmazıdır. 2002 yılında okullaşma oranı ile şu anki oran arasında büyük bir gelişme ve sıçrama yaşanmıştır. Zorunlu eğitimde ise yüzde 100'lere yakın bir artış olmuştur. Orta öğretimdeki okullaşma yüzde 50'lerden yüzde 70'lere ulaşmıştır. Üniversitedeki okullaşma oranı yüzde 15'lerden yüzde 37'lere çıkmıştır. Türkiye, UNESCO'ya üye 197 ülke arasında toplumsal okuma yazma oranı düşük ülkeler arasında değil, okuma yazma problemi olmayan ülkeler arasındadır. Toplum içindeki okuma yazma oranımız yüzde 94.3'e ulaşmıştır. Bu önemli bir gelişmedir.''
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de 16 milyon gence sahip bir ülkenin yöneticisi olduklarını anımsatarak, benzer projelerin Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını aktardı.
Uzmanların konuya ilişkin sunumlarıyla devam eden programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile çok sayıda eğitimci ve akademisyen katıldı.
Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
Yayıncı: Sevil Çelik
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Çelik Açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, ''Okuma yazma oranımız yüzde 94.3'e ulaşmıştır'' dedi.