Milli Egitim Bakanligindan, Wewalk Ortakligi Ile 'Birlikte Yürüyelim' Projesi

Milli Egitim Bakanligindan, Wewalk Ortakligi Ile 'Birlikte Yürüyelim' Projesi

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, görme yetersizligi olan çocuklar için üretilen akilli bastonlarin dagitim töreninde konustu. Bakan Selçuk, “Hep vurguladigim bir kavram var, ‘firsat adaleti’. Esitlik herkese ayni seyi vermek olabilir ama herkes ayni ihtiyaci tasimayabilir. Bu anlamda da herkese ihtiyaci olan seyi vermek adalettir. Bütün çocuklarimiza erisimleri için sagladigimiz olanaklar oldukça önemli. Ama görme yetersizligi olan çocuklarimiza firsat adaleti için çok daha farkli çalismalar yapma zorunlulugumuz var” dedi.

Milli Egitim Bakanligi, görme yetersizliginden etkilenmis ögrencilerin egitim ve ögretim hizmetleri basta olmak üzere her türlü imkandan en üst düzeyde yararlanmalari için önemli bir proje baslatti. WeWALK firmasi arasinda imzalanan is birligi protokolü kapsaminda hayata geçen “Birlikte Yürüyelim” projesinde bagisçilarin destegiyle bu yil bin ortaokul ve lise ögrencisine akilli baston ulastirilacak. Proje ile 2 yil içerisinde Türkiye’de görme yetersizligi olan tüm ortaokul ve lise ögrencileri akilli bastonlarina kavusacak. WeWALK Türk mühendisler tarafindan, Türkiye’de üretiliyor. 2019 yilinin en iyi icatlarindan biri seçilen akilli baston, proje kapsaminda Türkiye’deki görme yetersizligi olan tüm ögrencilere ücretsiz ulastirilacak.

“Görme yetersizligi olan çocuklarimiza firsat adaleti için çok daha farkli çalismalar yapma zorunlulugumuz var”

Akilli baston takdim töreninde konusan Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, “Bugün sizlerle beraber olmak, ama çok çok güzel bir proje, çocuklarin yüzünü gülümseten bir proje, gelecek vaat eden ve umutlari artiran bir proje için beraber olmak ayri bir önem tasiyor. Bu özel projenin hepimiz için neden özel oldugunun birçok teknolojik ve egitimsel açiklamasi var. Ama asil olan bizim çocuklarimizin, özel egitime ihtiyaci olan çocuklarimizin ihtiyaçlarini karsilayabilmek için ne kadar çaba gösterdigimiz ve umudun yesermesi için ne kadar çaba sarf ettigimiz. Önemli olan bizim çocuklarimizin gelisen teknolojiden ne kadar faydalanacagi konusundaki çabalarimiz. Bu yüzden bugün burada yapilan çalismayi çok çok önemsiyorum. Hepimiz hayata pek çok zorluklara atiliyoruz ama görme yetersizligi bunlar içerisinde en zor olanlardan bir tanesi. Ama bütün çocuklarim bizi duyuyor ve bizim onlar için bir seyler yapmaya çalistigimizin farkindalar. Hep vurguladigim bir kavram var, ‘firsat adaleti’. Esitlik herkese ayni seyi vermek olabilir ama herkes ayni ihtiyaci tasimayabilir. Bu anlamda da herkese ihtiyaci olan seyi vermek adalettir. Bütün çocuklarimiza erisimleri için sagladigimiz olanaklar oldukça önemli. Ama görme yetersizligi olan çocuklarimiza firsat adaleti için çok daha farkli çalismalar yapma zorunlulugumuz var” ifadelerini kullandi.

“WeWalk gerçekten tüm dünyada gögsümüzü kabartan ve uluslararasi basarilara imza atan bir proje”

Proje konusunda detaylar veren Bakan Selçuk, “WeWalk gerçekten tüm dünyada gögsümüzü kabartan ve uluslararasi basarilara imza atan bir proje ve bu projede Vestel’in de destegi var. Aldigi ödüller aslinda tüm dünyadaki görme yetersizligi çeken insanlarin hayatlarinin nasil kolaylasacagi konusunda bir kanit ortaya koyuyor. Bu çalismada emegi geçenlere özellikle tesekkür ediyorum. Çünkü buradaki çalismalar bizim için birçok çalismanin yaninda ayrica bir hususiyet arz ediyor” seklinde konustu.



“Sundan emin olun; biz sizin yaninizdayiz ve sizin için elimizden geleni yapacagiz”

Bakan Selçuk, görme yetersizligi bulunan çocuklar için özel ilgi gösterdiklerini belirterek, “En büyük mesajim tabi ki evlatlarimiza. Sizler emin olun ki bizler için çok kiymetlisiniz. Sizin esenliginiz bizim için çok kiymetli ve tüm gayretimiz sizin esenliginizi yüceltmek noktasinda. Gelisen teknolojilerin sizin hizmetinize verilmesi konusundaki çalismalarimiz devam edecek ve bu konudaki arayislarimiz da sürüyor. Bu akilli bastonu nasil daha fazla yayginlastiririz, bununla ilgili çalismalarimiz sürüyor. Ama sundan emin olun biz sizin yaninizdayiz ve sizin için elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Görme yetersizligi olan ögrencilerin gerçeklestirdigi dans performansini, Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk da cep telefonu ile video kayit aldi. Öte yandan Bakan Selçuk, görme yetersizligi olan Enes Orhan’in piyano performansini dinledikten sonra Orhan’i yanina oturtarak programi birlikte izledi.

WeWALK nedir

Türk mühendisleri tarafindan gelistirilen dünyanin en akilli bastonu, Vestel’in destegiyle Türkiye’de üretiliyor. Dünyanin en çok okunan dergisi TIME tarafindan 2019 yilinin en iyi icatlarindan biri seçilen WeWALK Akilli Baston, Edison Ödülü’nde de dünya birincisi olarak bu ödülü ilk kez Türkiye’ye getirmeyi basarmisti. Tamamen yerli üretim olarak dogan ve sonrasinda hizli bir sekilde büyümeye devam eden WeWALK, bugün dünyada 59 ülkede binlerce görme yetersizligi olan birey tarafindan kullaniliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile