Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 661 Bin Tl Güçlendirme Ödeneği

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 661 Bin Tl Güçlendirme Ödeneği

Kastamonu İl Genel Meclisi devam eden Kasım ayı 2012 yılı tahmini gelir-gider bütçesi görüşmelerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne okullarda güçlendirme çalışması yapılabilmesi için 660 bin 568 TL ödenek ayırdı.

Adnan Koçoğlu Başkanlığında toplanan Kastamonu İl Genel Meclisi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün gider bütçelerini görüşerek karar bağladı.

İl Genel Meclisi, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2012 yılında bütçeden yararlanacağı pay 5 milyon 819 bin 818 TL olarak belirlendi ve bu bütçe oybirliğiyle kabul edildi. Bu bütçenin 660 bin 568 TL’si ilköğretim okullarının depreme karşı güçlendirilmesine ayrıldı.

Okullarda yapılan onarımların yetişmediği için okullarda devam ederken sürdüğünü belirten Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Coşkun Demir, “Bu konuda problemlerimiz var. Tosya Yatılı ilköğretim Bölge Okulu’nun (YİBO) mahkemesi devam ediyor. Ben 22 yıldır Kastamonu’dayım. Buradaki bütün okulları biliyorum. Doğanyurt ilçemizde pansiyonla ilgili süreç devam ediyor” dedi. EVDE BAKIM ÜCRETİNE REKOR BAŞVURU Kastamonu ilinde çok sayıda yaşlı ve hasta insan olduğunu kaydeden İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Ali Sarıkaya, gençlerin iş için göç ettiğini ve yaşlı sayısında artış olduğunun gözlendiğini belirtti. Komşu illerle Kastamonu’yu kıyas eden Sarıkaya, Kastamonu ilinde tek başına dört ilden fazla müracaat yapıldığını açıkladı. Sarıkaya “Özürlü insanlar için evde bakım ücreti diye bir uygulama var. Kastamonu’da bu oran diğer illere göre epey fazla. Çankırı 650 kişi, Karabük 800 kişi, Sinop 1000 kişi, Bolu 1200 kişi müracaat ederken. Bizim ilimizde 2 bin 750 kişi başvuru yaptı ve bu başvuruların evine tek tek gidilip rapor hazırlanıyor” dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 50 bin TL bütçede yer buldu. İl Müdürü Ali Sarıkaya yaşları 01-70 arasında değişen günlük 400 insanın bakımının yapıldığını hatırlattı ve 25 bin TL araç için konulan payın az olduğunu ifade etti. Kastamonu coğrafyasının engebeli olması nedeniyle 4x4 denilen arazi araçlarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile