Milli Eğitim Müdürü Cora Açıklaması

Samsun Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Cora, 4+4+4 eğitim sisteminin oturmasının anlayışın benimsenmesine bağlı olduğunu söyledi.

Cora, Eğitim Denetmenleri Başkanı Nihat Çelikezen ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denetmenleriyle, Samsun'da eğitimin kalitesini yükseltmek, rehberlik-teftiş, inceleme-soruşturma, araştırma çalışmaları ve izlenecek stratejiler üzerine Öğretmenevi'nde toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Cora, yeni eğitim sistemi 4+4+4'ün hayat bulmasının okul yöneticileri ve öğretmenlerin bu değişimi benimsemelerine bağlı olduğunu söyledi.

4+4+4 eğitim sisteminin kanunlaştığı andan itibaren sistemi anlama ve uygulama boyutunda gerekli hazırlıkları yapmaya başladıklarını ifade eden Cora, şunları kaydetti:

''Sistemin oturması anlayışın benimsenmesine bağlıdır. Çünkü etkinlik gösteren kişilerin ilgisi olmadan değişimi sağlamak kolay değildir. Burada bilgi, tecrübe ve ikna gücümüzü kullanacağız. Eğitimin kalitesini yükseltmek ve dolayısıyla bunun etkisinin öğrenciler üzerinde görülebilmesi için, rehberlik-teftiş, inceleme-soruşturma, araştırma çalışmaları ve izleyeceğimiz stratejileri çok önemsiyorum. Okullarımızda istenen başarının yakalanabilmesi için okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize çok büyük işler düşüyor. Öğretmenlerimden her öğrencimize kendi evladımıza gösterdiğimiz hassasiyetin gösterilmesini istiyorum.''

İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Nihat Çelikezen ise, denetimin bir kurumun varlığını sürdürmesi, etkinliğini ve verimliliğini artırma yönünde vazgeçilmez bir unsur olduğunu kaydetti.

Okullarda öğrenim gören her bir öğrencinin devletin güvencesi altında olduğunu vurgulayan Çelikezen, şöyle devam etti:

''Yeni eğitim sistemi ile ilgili bugüne kadar üç kez müfettiş arkadaşlarımıza yönelik bilgilendirme toplantısı, eylül ayı başında da müdürlüğümüzde görevli yöneticilerle beraber tüm ilçelerde yeni eğitim sistemi anlatıldı. Okullarımızın açıldığı ilk hafta birinci sınıf okutacak öğretmenlerimize yönelik program, gelişim ve öğrenme psikolojisi alanında seminerler verildi.

Çünkü, 'şartlar değiştiğinde ancak değişime hazır olanlar ayakta kalır' sözü bizim için önemli bir referanstır. Rehberlik ve denetim hizmetiyle örgütsel süreç, müfredat-kuram-uygulama ve kaynakları etkin kullanımı alanlarında ciddi katkı yapacağımıza inanıyorum.''

Muhabir: İlyas Gün

Yayıncı: Dilek Sezen
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile