Milli Eğitim Müdürü`nün çabasıyla okula dönen kardeşler gözyaşını tutamadı

Milli Eğitim Müdürü`nün çabasıyla okula dönen kardeşler gözyaşını tutamadı

Mardin Kızıltepe ilçesinde maddi imkânsızlık ve ailevi sorunları nedeniyle okullarını bırakmak zorunda kalan Nurcan ve Heylin Ceylan adlı kız kardeşler, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı'nın girişimleriyle tekrar okullarına döndü.

Okullarına dönmenin mutluluğunu yaşayan kardeşler sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

Ceylan kardeşler, babaları Sadettin Ceylan`ın felçli olduğu için çalışamadığını, annelerinin de böbrek yetmezliği tedavisi gördüğünü söyledi. Anne ve babalarının sağlık sorunları nedeniyle ailede çalışan olmadığı için maddi sıkıntı çektiklerini ve zor günler geçirdiklerini söyleyen kardeşler, bu yüzden çok sevdikleri okullarını bırakmak zorunda kaldıklarını anlattı.

İmkânsızlıklarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek anlatmaya çalışan kardeşlere Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı sahip çıktı. Çocukların okula dönmesi için aileleriyle görüşen Bahçıvancı, hayırsever bir işadamından ise kız kardeşlerin okul masraflarının karşılanmasını sağladı.

Cumhuriyet Lisesi`nde öğrencileri sınıfında ziyaret eden Bahçıvancı, okullarına tekrar dönmenin sevincini yaşayan Ceylan kardeşlerden başarı sözü aldı.

Bahcıvancı’nın özel ilgi gösterdiği Ceylan kardeşlerden Heylin Ceylan, durumunu anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Çalışıp başarılı olacağını ifade eden Heylin Ceylan, hiçbir umudunun olmadığı bir dönemde tekrar okula dönmenin sevincini yaşadığını söyledi. Kendilerine gösterilen ilgiyi suiistimal etmeyeceğini aktaran Heylin, ”Babamın rahatsızlığı artıyordu. Rahatsızlığının etkisini bize gösteriyordu. Okulla dönmek için hiç umudum yoktu. Şuan arkadaşlarımın arasında olmanın sevincini yaşıyorum.”şeklinde konuştu.

Nurcan Ceylan ise ”Maddi durumumuzdan dolayı ailem beni ve kardeşimi okula göndermeyecekti. Düşünüp taşınıp Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduk. Şuan çok mutluyum. Çünkü yine okuyacağım. Hedefime ulaşacağım. İyi bir insan iyi bir vatandaş olabilmek için elimden geleni yapacağım. Okulla gidemeyenler bize bakıp örnek alsınlar.” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin okula devam edebilmeleri için gerekli maddi desteğin sağlanması halinde ailenin çocuklarını okula göndereceğine dair söz aldıklarını aktaran Bahçıvancı, kız çocuklarının okula gönderilmesinin önemine değindi.

Çeşitli sebeplerden okula gidemeyen öğrencilerin tekrar eğitime kazandırılması için gayret gösterdiklerini belirten Bahçıvancı, ”Bu gün bu kızlarımızı okulda gördükten sonra çabamızın boşa gitmediğini gördüm. Kız çocuklarımızın eğitim öğretim görmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız.” diye konuştu.

Cumhuriyet Lisesi Müdürü Abdurrahim Yalçın da 10. sınıfta okuyan öğrencilerin başarılı olduğunu bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile