Milli Egitim Ve Il Saglik Müdürlügü'nden Yüz Yüze Egitim Açiklamasi

Milli Egitim Ve Il Saglik Müdürlügü'nden Yüz Yüze Egitim Açiklamasi

Edirne Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü tarafindan 2021-2022 Egitim-Ögretim yili baslangicinda Edirne il geneli okullarda Kovid-19 salgin tedbirleri kapsaminda yapilan çalismalarla ilgili basin toplantisi düzenlendi.

Düzenlenen toplantida konusan Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, Edirne’de okul ve kurumlarda yüz yüze egitim faaliyetlerinin, Millî Egitim Bakanligi ve Saglik Bakanligi is birliginde hazirlanan “Covid-19 Salgininda Okullarda Alinmasi Gereken Önlemler Rehberi” dogrultusunda yürütüldügünü söyledi.



Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, tüm okullarda yeterli sayida maske, dezenfektan ve temizlik malzemelerinin Millî Egitim Bakanligi tarafindan temin edilerek okullarimiza dagitildigini ifade etti.



“Tüm okullarimiz ’Okulum Temiz’ belgesini almistir”

Okul girislerinde, derslik ve ortak alanlarda maske kutulari ve el antiseptikleri bulundugunu belirten Dr. Arpaci, “Okula giris-çikis, ders ve teneffüslerde sosyal mesafenin korunmasi için gerekli düzenlemeler yapilmistir. Okul yöneticileri ve ögretmenlerimiz tarafindan süreç titizlikle yürütülmektedir. Siniflarin ve kapali alanlarin havalandirilmasi düzenli olarak saglanmakta, kontrol ve denetimleri yapilmaktadir. Tüm okullarimiz ’Okulum Temiz’ belgesini almistir. Okullarimizda Kovid-19 vakasi çikmasi durumunda yapilmasi gerekenlerle ilgili uygulama rehberi hazirlanmis olup okullarda vaka çiktigi takdirde islemler bu rehber dogrultusunda yürütülmektedir” ifadelerine yer verdi.

“MEBBIS HES Kodu Sorgulama Modülü üzerinden günlük olarak sorgulama yapiliyor”

Ögretmen, ögrenci ve personelin risk durumlari MEBBIS HES Kodu Sorgulama Modülü üzerinden günlük olarak sorgulandigini söyleyen Dr. Arpaci, ayni zamanda vaka, temasli ve yakin temasli bilgileri ile test sonuçlarinin okul müdürlerine SMS olarak iletilerek gerekli tedbirlerin rehber dogrultusunda alindigini aktardi.

Sürecin "sinif bazli" ve "vaka bazli" yönetildigini hatirlatan Dr. Arpaci, “Okul öncesi egitim kurumunda tek vaka çikmasi durumunda; 1-12. siniflarda ise ayni sinifta ilk vakadan sonra 10 gün içinde ikinci vaka çikmasi durumunda 14 günlük sinif karantinasi uygulanmaktadir. Sinif karantinasi uygulanan ögrencilerimizin egitimine dijital platform üzerinden canli derslerle devam edilmektedir” dedi.

Il Millî Egitim Müdürlügü olarak Il Saglik Müdürlügü, ilçe müdürlükleri ve okullarla vaka durumu ve alinacak tedbirler dogrultusunda koordinasyon halinde bulunduklarini söyleyen Dr. Arpaci, Güvenli Okul Programi kapsaminda Il Millî Egitim Müdürlügü, Il Emniyet Müdürlügü ve Jandarma Komutanligi ile okul, çevre ve trafik güvenligi konularinda gerekli is birliginin saglandigina degindi.

Yöneticiler, ögretmenler, ögrenciler ve velilerin okullarin açilmasindan ve yüz yüze egitime geçilmesinden son derece memnun oldugunu ifade eden Dr. Arpaci, yapilan degerlendirme toplantilarinda tüm paydaslarin beklentisinin tam gün ve yüz yüze egitime devam edilmesi yönünde oldugunun görüldügünü dile getirdi.

“Asilamaya gösterilen hassasiyet en büyük avantajlardan birisidir”

Valilik koordinasyonunda Milli Egitim Müdürlügü ile beraber veli ve uygun yas grubu ögrencilerin asi uygulamasinin daha da yayginlastirilabilmesi için gerekli bilgilendirmelerin yapildigini ve yapilmaya da kesintisiz devam edildigini vurgulayan Il Saglik Müdürü Vekili Dr. Fatih Selvi, vatandaslarin asilamaya gösterdigi hassasiyetin Kovid-19 sürecinde en büyük avantajlardan birisi oldugunu vurguladi.

Süpheli bir durumda Il Saglik Müdürlügü kontrolünde sürecin yayinlanan rehbere göre ivedilikle yürütülmekte oldugunu vurgulayan Selvi, Bu kapsamda “tüm pozitif ve yakin temasli vakalarda” filyasyon çalismasinin titizlikle uygulandigini açikladi.

Toplantiya Il Saglik Müdürü Vekili Dr. Fatih Selvi, Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Cemal Turan, Kamu Hastaneleri Baskani Uzm Dr. Mustafa Talha Sütçü, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Müzekka Bayrak, Halk Sagligi Baskani Dr. Selma Heves, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi, Nail Yilmaz Kamu Hastaneleri Baskan Yardimcisi Op. Dr. Ali Kaya katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile