Milli Emlak GES Arsasi Kiraya Verecek

Milli Emlak GES Arsasi Kiraya Verecek

Kayseri Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü Milli Emlak Müdürlügü tarafindan verilen ilan ile yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali lisanssiz elektrik üretim tesisi yapilmasi için arsa ihalesi yapilacagi duyuruldu.

Incesu ilçesine bagli Subasi Mahallesi’nde bulunan 410.000,00 metrekarelik alan, Yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali lisanssiz elektrik üretim tesisi yapilmasi amaci ile ihaleye çikacak. Ihale 11 Temmuz 2023 tarihinde saat 10.00’da yapilacak. Arsa için 12 bin 300 TL geçici teminat bedeli ve ilk yil tahmini irtifak hakki/kullanma izni bedeli de 41 bin TL olacak. Ihale ile ilgili ise ilanda su bilgilere yer verildi:

“Nitelikleri, tahmini bedeli ve geçici teminati belirtilen 1 adet tasinmazin irtifak hakki tesisi/kullanma izni ihalesi, 2886 sayili Devlet Ihale Kanununun 51/g maddesi geregince Pazarlik Usulü ile hizasinda gösterilen tarih ve saatte, Kayseri Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügünde,(Milli Emlak Müdürlügü) tesekkül edecek Komisyon huzurunda yapilacaktir. Ihale ile ilgili dosya ve sartname mesai saatleri dâhilinde Milli Emlak Müdürlügünde ücretsiz görülebilir. Ihaleye istirak edeceklerin, T.C. kimlik numarasini gösteren nüfus cüzdani suretini, yerlesim yeri belgesini, teminat makbuzlarini, özel hukuk tüzel kisilerinin, yukarida belirtilen sartlardan ayri olarak, idare merkezlerinin bulundugu yer mahkemesinden veya siciline kayitli bulundugu ticaret veya sanayi odasindan yahut benzeri meslekî kurulustan, ihalenin yapildigi yil içinde alinmis sicil kayit belgesi ile tüzel kisilik adina ihaleye katilacak veya teklifte bulunacak kisilerin tüzel kisiligi temsile tam yetkili olduklarini gösterir (Ek ibare: RG-5/10/2022-31974) belge veya noterlikçe tasdik edilmis (Mülga ibare:RG-1/8/2021-31555) vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kisilerinin ise, yukarida belirtilen sartlardan ayri olarak tüzel kisilik adina ihaleye katilacak veya teklifte bulunacak kisilerin tüzel kisiligi temsile yetkili oldugunu belirtir belgeyi ihale saatine kadar Ihale Komisyonu Baskanligina vermeleri gerekmektedir. Irtifak hakki tesisi veya kullanma izni verilmesine iliskin ihalelerde ihaleye katilacaklarin ihale öncesinde, anilan Kanun ve Hazine Tasinmazlarinin Idaresi Hakkinda Yönetmelikte yer alan bilgi ve belgelerle birlikte; Kurulmasi planlanan elektrik üretim tesisinin türü (günes, rüzgâr, jeotermal, hidrolik veya biyokütle enerjisine dayali üretim tesisi) ile kurulu gücünü belirtir dilekçeyi,

Tüketim aboneligi/abonelikleri için baglanti anlasmasindaki sözlesme gücünü gösteren ilgili Sebeke Isletmecisinden alinacak yaziyi ihale öncesinde Idareye teslim etmeleri gerekmektedir. Teminat mektubunun 2886 sayili Devlet Ihale Kanununa uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir. (Süresiz ve limit içi olarak düzenlenecek, isin özelligi belirtilecek, banka teyit yazisi ile birlikte getirilecektir.) Söz konusu tasinmaz üzerinde; 412 sira sayili Milli Emlak Genel Tebligi kapsaminda, yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali lisanssiz elektrik üretim tesisi yapilmasi amaciyla yirmi dokuz (29) yil süreli bagimsiz ve sürekli nitelikte olmayan irtifak hakki tesis edilecek veya kullanma izni verilecektir. Yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali lisanssiz elektrik üretimi yapilmasina yönelik olarak Hazine tasinmazlari üzerinde irtifak hakki tesis edilmesi/kullanma izni verilmesi amaciyla, 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayili Toprak Koruma ve Arazi Kullanimi Kanununun 14 üncü maddesi çerçevesinde Büyük Ova Koruma Alani disinda; Sanayi abone grubunda yer alan kisiler, Kamu ve özel hizmetler sektörü ile diger abone grubunda yer alan kisiler, Tarimsal faaliyetler abone grubunda yer alan kisiler, basvuruda bulunabilir. (Büyük Ova Koruma Alani içinde ise sadece tarimsal faaliyetler abone grubunda yer alan kisiler basvuruda bulunabilir. Mesken ve aydinlatma abone grubunda yer alan kisiler bu Teblig kapsaminda basvuruda bulunamazlar. Yatirimcilar tarafindan bir veya birden fazla tüketim tesisi için birden fazla üretim tesisi kurulmak istenmesi halinde, farkli görevli tedarik sirketi bölgesi sinirlari içinde üretim tesisi kurulabilir. Yenilenebilir enerji kaynagina dayali elektrik üretim tesislerinin güç siniri, Elektrik Piyasasinda Lisanssiz Elektrik Üretim Yönetmeligine göre belirlenir.

Günes enerjisine dayali olarak kurulacak lisanssiz elektrik üretimi tesislerinde bir MWe basina kurulu güç için azami on bes dönüm santral sahasinin kullanilmasina izin verilir. Hazine tasinmazlari hakkinda yapilan irtifak hakki/kullanma izni ihalelerinin onayini müteakip, yatirimcilara fiili kullanimi olmaksizin Ön Izin Sözlesmesi düzenlenmek suretiyle bir yil süreli ön izin verilir. Tasinmaz üzerinde kurulmasi planlanan yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali lisanssiz elektrik üretim tesisi için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca dagitim ve/veya iletim sistemi ile ilgili kapasite garantisi verilmemekte olup Elektrik Piyasasinda Lisanssiz Elektrik Üretim Yönetmeligi kapsaminda kapasite alma islemleri ön izin süresi içerisinde ön izin sahibi tarafindan yerine getirilecektir. Baglanti anlasmasina çagri mektubu, ön izin sahibi tarafindan ön izin süresi içerisinde Idareye teslim edilir. Idarece, baglanti anlasmasina çagri mektubunda yer alan kurulu güç için gerekli tasinmaz miktari tespit edilerek ön izin verilmesi gereken tasinmaz yüzölçümü belirlenerek ön izin sözlesmesi revize edilir. Tasinmazin kalan kisminin ifrazinin mümkün olmasi halinde tasinmaz ifraz edilir. Irtifak hakki tesis edilen/kullanma izni verilen tasinmaz üzerinde yapilacak olan yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali lisanssiz elektrik üretim tesislerine iliskin islemlerde Elektrik Piyasasinda Lisanssiz Elektrik Üretim Yönetmeliginde düzenlenen insaat sürelerine iliskin hükümler uygulanacaktir. Komisyon gerekçesini belirtmek sartiyla ihaleyi yapip yapmamakta serbesttir.

Geçici Teminat bedellerinin nakden ödenmek istenmesi halinde; Kayseri Defterdarligi Muhasebe Müdürlügü veznesinin çalisma saatleri dikkate alinarak ödenmesi ve ihale saatinden önce Ihale Komisyonu Baskanligina ibraz edilmesi gerekmektedir. Ihale ile ilgili bilgiler https://www.kayseri.csb.gov.tr/ Türkiye genelindeki ihale bilgileri https://www.milliemlak.gov.tr/ internet adresinden ögrenilebilir. Ihalenin Yapilacagi Yer: Kayseri Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü Ihale Salonu.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile