Milli İrade Platformu’ndan Başbakan Erdoğan’a Tam Destek

Memur-Sen ve Milli İrade Platformunu oluşturan sivil toplum kuruluşları cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.


Memur-Sen ve 40 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Milli İrade Platformu, “Milletimiz için ‘Milletin Adamı’ diyeceğiz” sloganıyla cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

Milli İrade Platformu adına basın mensuplarının karşısına geçen Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, milletin oylarıyla seçilecek ilk cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve Yeniden Büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğunu da üstleneceğini belirterek, “Milletin oylarıyla seçilecek 12.Cumhurbaşkanımız; istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir” dedi.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olması önemli ancak halkın doğru kişiyi, doğru ismi seçmesinin de çok önemli olduğunu söyleyen Kır, şunları söyledi:
“12. Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri olacaktır. Türkiye, gelecek vizyonuna uygun olarak lider cumhurbaşkanı profiliyle, medeniyetin ihyası ve Yeniden Büyük Türkiye inşası sürecini hızlandırmalıdır. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu lider cumhurbaşkanının Anayasa’da yazılanlar dışında vasıflara da sahip olması gerekir.”
Cumhurbaşkanı adayında olması gereken vasıflara değinen Kır, şunları aktardı:
“Vesayetle mücadele etme kapasitesi, demokrasiyi kurumsallaştırma hedefi olacak, küresel vesayetin bitirilmesinde cesur davranacak ve muhataplarına meydan okuyabilecek, insan hakları, insan onuru ve eşit vatandaşlığı önemseyecek, demokratikleşme sürecine hız katacak ve demokrasinin kurumsallaşmasına katkı sağlayacak, sivilleşmeyi hızlandıracak, sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olacak. Çözüm sürecini, devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek, ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunacak vizyona sahip olacaktır.”
Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Erdoğan’ı desteklediklerini belirten Kır, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, İsrail Devlet Başkanına ‘one minute’, otuz yıl terör estiren örgüte ‘silahı bırak’ diyebilen, çözüm sürecini sahiplenen ‘milletin adamı’ Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile