Milli İttifak Adayları Malatya'da Çalışmalara Hız Verdi

Milli İttifak Adayları Malatya'da Çalışmalara Hız Verdi

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri’ne Milli İttifak ile girecek olan SP ve BBP’nin Malatya milletvekili adayları seçim çalışmalarına hız verdi. Milli İttifak’ın ilk iki sıra adayı olan iş adamı Osman Cemali Marasalı ile Avukat Sema Altuntaş, STK’ları ziyaret ettiler.

SP ve BBP İl yönetimi ile birlikte Norşin İlim ve Tasavvuf Vakfı, Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Merkezi ve Büyük Doğu Fikir Ocakları’nı ziyaret eden adaylar, 7 Haziran seçimleri için destek istediler. Milli İttifak’ın adaylarının ilk durağı Norşin İlim ve Tasavvuf Vakfı oldu. Burada konuşan 1. sıra milletvekili adayı Osman Cemali Marasalı, Türkiye’de 46 yıldır hizmet veren Saadet Partisi ile Türkiye’nin son 20 yılına damgasını vuran Büyük Birlik Partisi’nin seçimlerde Milli İttifak yaparak katıldığını söyledi.

Her iki partinin de kurulduğu günden bu güne kadar önce ahlak ve maneviyat ilkesi ile hareket ettiğini belirten Marasalı, SP ve BBP’nin Türk siyasi tarihinde ayrı bir çığır açtığını dile getirdi. Seçim öncesi seçmenlerin önceki koalisyon dönemlerinden korkutulduğunu anımsatan Marasalı, “Son 13 yılda bizde Milli Görüşçüyüz diyen Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında yapılamayan hizmetler, 1974 yılında Rahmetli Erbakan Hocamızın CHP ile kurmuş olduğu koalisyon döneminde yapılmıştır. O dönem hem Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde yapmış olduğu hizmetler, imam hatip okullarının açılması ve Kur’an kursu öğrencilerine verilen haklar yönünden çok büyük hizmetlere vesile olunmuştur” dedi.

Son 10 yıl içerisinde neslin büyük bir çöküntü içerisine girdiğini vurgulayan Marasalı, “Gerek medya, gerek internet, gerek görsel ve yazılı basın olmak üzere maalesef her türlü ahlaksızlığın, her türlü kötü alışkanlığın kapısının açıldığı, tabiri caizse taşların bağlanıp köpeklerin serbest bırakıldığı bir ülke haline geldik. Bu açıdan SP ve BBP ittifakı son derece önemlidir. Bu ittifakın vatanın bölünmemesi için gençliğimizin heder olmaması için ülkenin içinde bulunduğu durum için mutlak suretle iktidar olması lazım” diye konuştu.

Milli İttifak adaylarının bir sonraki durağı ise Anadolu Selçuklu Medeniyetleri Ocağı oldu. Burada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkan Ayetullah Geçen, gerçekleştirilen bu ittifakı teşkilat olarak memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

7 Haziran seçimleri hakkında da konuşan Geçen, “Söz konusu hangi partinin iktidar olacağı değil, hangi partinin birinci olacağı değil veya söz konusu herhangi bir partinin meclise girmesi barajı aşması da değildir. Anadolu Selçuklu Ocakları olarak bizim nazarımızda söz konusunun vatanın bekası devletin bekası ve söz konusu ümmeti Muhammed davasıdır” dedi.

Milli İttifak’ın Malatya’daki birinci sıra adayı Osman Cemali Marasalı ise, 28 Şubat dönemine değinerek o dönem bir bedel ödediklerini ancak 28 Şubat mağduru olduklarını söyleyemeyeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Bunun sebebi ise 28 Şubat’ta bu savunduğumuz fikirleri savunduk. Biz o günde Avrupa Birliğine karşıydık bugünde karşıyız. O günde bu birliğin bir Hristiyan Birliği olduğunu düşünüyorduk bugünde düşünüyoruz. O günde AB medeniyetini bizim medeniyetimizden üstün olmadığını söylüyorduk bugünde söylüyoruz. Allah rahmet eylesin Erbakan Hocamız, her sohbetinde söylerdi ki “Biz Avrupa’dan her sıfıra karşılık bir bedel isteyecek olsaydık, AB’nin mal varlığı diye bir şey olmazdı. Dolayısıyla 28 Şubat’ta istenen bunlardı. Bizim medeniyetimizden vazgeçip AB medeniyetine yönelmemizdi. Elhamdülillah biz bu süreci başarıyla atlattık hala bulunduğumuz yerdeyiz hala aynı fikirdeyiz. Milli ve manevi değerlere bağımlı bir nesil yetiştirmek için uğraşıyoruz.”

Son olarak Büyük Doğu Fikir Ocakları’nı ziyaret eden adaylar, burada da seçimler için destek istedi. İttifakın 2. sırada milletvekili adayı Av. Sema Altuntaş, son dönemlerde gündeme getirilmeye çalışılan sözde Ermeni soykırımı iddiası ile ilgili konuştu.

Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Altuntaş, geçtiğimiz 24 Nisan’da bazı devlet başkanlarının Ermeni soykırımı iddialarını ortaya attığını söyleyerek, bu konuda iktidar partisi danışman ve yetkililerinin açıklamalarını eleştirdi.

Bu konunun herkes gibi kendisinin de vicdanını sızlattığını söyleyen Altuntaş, “Türkiye’de geçmiş dönemde Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlar Osmanlı ve Rus arşivlerinde mevcuttur. Bunlar incelenebilir” dedi.

Son dönemlerde ortaya atılan ve özellikle AB ülkelerinde gündeme getirilmek istenen soykırım iddialarının asıl amacının ise ileride uluslararası hukuk nezdinde toprak ve tazminat talebi olduğunu ifade eden Altuntaş, “Bu tür oynanan oyunların farkında olarak bu işin artık bir memleket meselesi olduğunu ve ülke üzerinde çok ciddi oyunların oynandığının farkına vararak hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Milli İttifak’ın Türkiye için çok hayırlı olacağı kanaatinde olduğunu vurgulayan AV. Altuntaş, her iki siyasi partinin de liderlerinin önemine değindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile