Milli İttifak'tan MTSO'ya Ziyaret

Milli İttifak'tan MTSO'ya Ziyaret

7 Haziran seçimleri için Malatya’da hummalı bir çalışma içerisinde bulunan Milli İttifak’ın adayları, STK’ları ziyarete devam ediyor.

SP ve BBP’nin Milli İttifak adı altında birleştiği güçlü siyasi hareketin Malatya Milletvekili adayları beraberinde SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ile birlikte kent ekonomisinin kalbi Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak söz alan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Sizleri burada ağırlamaktan büyük bir şeref ve onur duydum” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülkenin huzuruna, birlikteliğine ve beraberliğine katkı sunmak adına her zaman bu tür oluşumlara açık olduklarını belirten Erkoç, “Biz seçilen arkadaşlarımızla da Malatya’nın problemleri ve sıkıntılarıyla çözüm noktasındaki gayretlerimizle hep yanınızda olacağız, beraber olacağız. Bu noktada bir sıkıntımız yok oda olarak bunu önemseyen bir kurumuz. Bu anlamda sizlerinde öncelikle şahsınıza ve ülkemize bu adaylık sürecinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya eski milletvekillerinden Yaşar Canbay da, Malatya’nın en önemli STK’larından biri olan MTSO’yu ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını belirterek “Ticaret ve sanayi bir ilde ne kadar öndeyse öncülük yapıyor ise o şehir gelişmişliğinde de o kadar etkili olmaktadır” dedi.

Malatya’da 1. Organize Sanayi bölgesinin Milli Görüş hükümeti döneminde 1970’li yıllarda temelinin attığı bir sanayi bölgesi olduğunu anımsatan Canbay, aynı şekilde 2. Organize Sanayi Bölgesinin de Refah-Yol döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan’ın gayretleriyle tahsisinin gerçekleştirildiğini dile getirdi. Canbay, “İnşallah üçüncüsü, dördüncüsü de yapılır” dedi.

Ülkenin kalkınmasının üretime, sanayi ve ihracata bağlı olduğunu ifade eden Canbay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yolların yapılması, havaalanlarının yapılması, sağlıkta önemli projelerin yapılması önemlidir ancak sadece yol yapmakla kalkınma olmaz. Kalkınmanın olması için mutlaka sanayi hamlesinin tamamlanması ve yüksek teknolojiye geçilmesi gerekiyor. Bugün ne yazık ki Türkiye Japonya’nın, Çin’in Güney Kore’nin elektronik mezarlığı haline gelmiştir, bütün elektronik sistemler ithal edilmektedir. Hâla kendi yerli otomobilimiz kendi uçağımızı yapmak için uğraşıyoruz halbuki 70’li yıllarda ağır sanayi hamlesiyle başlayan o sanayi hamlesi tamamlanabilseydi bugün Türkiye’mizin de kendi yerli uçağı kendi yerli otomobili, bilişim sektöründe ve elektronik sektöründe dünya çapında yarışan marka firmalara sahip olabilirdik ama inşallah buradaki sanayici arkadaşlarımızın da hayretiyle ve el birliğiyle biz inanıyoruz ki bu sanayi hamlesi de tamamlanacaktır. Saadet Partimizde hem refahın tabana yayılması hem de bu faizci kapitalist düzenin değiştirilip yerine faizsiz ekonomik adil bir düzenin kurulması için mücadele ediyor”

Milli İttifak’ın SP’li Milletvekili adayı Osman Cemali Marasalı ise 1990’ların sonuna kadar bir sanayi şehri olarak anılan Malatya’nın maalesef 1990’lı yılların sonundan itibaren sadece kayısıya bağlı bir tarım şehri olarak anılmaya başlanıldığını söyledi.

"Bu tarımın belki etraftaki illere faydası olduğunu ama memleket olarak Malatya’ya maalesef çok büyük bir katkısı olmadığını" anlatan Marasalı, "Milletvekili olduğumuz takdirde Ticaret ve Sanayi Odası ve esnaf odalarıyla beraber Malatya’nın yeniden bir sanayi şehri olması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimize sayın başkanımızın huzurunda söz veriyoruz” dedi.

Ziyarete SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Milli İttifak’ın Malatya Milletvekili adayları Avukat Sema Altuntaş, Turan Odabaşı ve Mustafa Sertkaya ile partililer katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile