Milli Park Kampında 'Katır ' Kurtarma Operasyonu

Milli Park Kampında 'Katır ' Kurtarma Operasyonu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Milli Parklar Müdürlüğü’ne ait bir kampta kullanılmayan su kuyusuna düşen bir katır , tatilciler ve belediye görevlileri tarafından kurtarılarak kedi barınağında tedavi altına alındı.


Olay, dün öğle saatlerinde Marmaris’e 30 kilometre uzaklıktaki Milli Parklar Müdürlüğü’ne ait İnbükü Orman Kampı’nda meydana geldi. Kampta konaklayan tatilciler, kullanılmayan 2 metre derinliğindeki kör kuyuya bir katır düştüğünü görüp Marmaris Belediyesi’ne haber verdi. Belediye,veteriner, Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait bir kamyon ve 5 işçiyle katırı kurtarmak için kampa gitti. ekipler,katırı kuyuda yaralı halde buldu. Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonunda Kuyuya salınan ip katırın vücuduna bağlanarak Yaralı hayvan kurtarıldı. Kamyona yüklenen hayvan Armutalan’daki kedi barınağına götürüldü.

Katır burada tedavi edildikten sonra yeniden yaşam alanı İnbükü’ne bırakılacak.Kedi barınağı sorumlusu İskoç kadın Jeanne Thirkill, kurtarma operasyonu hakkında şunları söyledi: “Belediye’ye kampta kuyuya katır düştüğü ihbarını duyduktan sonra bende kampa giderek kurtarma çalışmalarına yardım ettim. Katır 4 yıldır kampta yaşıyordu. Tedavisi burada yapıldıktan sonra tekrar yaşam alanına bırakacağız. Kamp yetkilileri ile görüştük kullanılmayan kuyu kapatılacak ve böylece bundan sonra vahşi hayvanların kuyuya düşmesi engellenmiş olacak”
Bölgede çok sayıda yabani eşek ve katır yaşıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile