Milli Partkatta Kuyruk Önlemi

Milli Partkatta Kuyruk Önlemi

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda yaşanan giriş kuyruklarının azaltılması için girişlerin 1 saat erkene alındığı belirtildi.

Çeşitli görsel ve yazılı medya organlarında çıkan "Bu da piknik kuyruğu" başlıklı haberler üzerine Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı; 27 bin 675 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Bu alanın 10 bin 985 hektarı 19 Mayıs 1966 tarihinde Milli park kapsamına giren Dilek Yarımadası'na aittir. Yarımadanın güneyine bitişik Büyük Menderes Deltası ise 31 Mart 1994 yılında milli parka eklenmiş olup, 16 bin 690 hektar genişliktedir. Büyük Menderes Deltası, uluslar arası öneme sahip 'A Sınıfı Sulak Alan' özelliği taşırken, Dilek Yarımadası, Akdeniz Flora Bölgesi elementleri ve Avrupa Sibirya Flora Bölgesi elementleri içermesi bakımından önemlidir. Bu özelliğiyle Avrupa Konseyi tarafından Avrupa Biyogenetik Rezervleri Şemasında 'Flora Biogenetik Rezerv Alanı' kabul edilmiştir" denildi.
Milli Parkta 4 adet günübirlik kullanım alanının mevcut olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu alanlarda, halkımıza ücretsiz olarak masa, tahta şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet hizmetleri sunulmaktadır. Hafta içi yaklaşık bin 500, hafta sonu yaklaşık 2 bin 500 aracın ziyaret ettiği milli parkımızda, özürlülerden, ilköğretim öğrencilerinden, şehit ve gazi yakınlarından ücret alınmamaktadır. Ziyaret saatleri dışında giriş ve çıkışta oluşan kuyruklar, vermiş olduğumuz hizmetlerin ve bu hizmetleri veren personelin yavaş çalışmasından kaynaklanmamaktadır. Bir sonraki gün ücretsiz verilen masa, tahta şezlong ve şemsiye hizmetlerinden yararlanmak için oluşan talepten kaynaklanmaktadır. Eşsiz doğal güzellikleri ve 4 adet plajıyla hizmet veren Milli Parkımıza gelen ziyaretçilerin, ücretsiz piknik masası, tahta şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet hizmetlerinden yararlanabilmek için özellikle hafta sonlarında geceden sıraya girerek oluşturdukları kuyrukları azaltabilmek ve ziyaretçileri bir an önce piknik alanına alabilmek için Haziran ayı itibarıyla hafta sonları açılış saati bir saat erkene alınmış ve kapı girişleri çift taraflı olarak düzenlenmiştir. Ziyaret saatleri içerisinde de sıranın önlenmesine yönelik olarak ziyaretçilerin artış gösterdiği saatlerde, giriş kapısındaki görevli personel sayısını arttırarak girişlerin hızlı bir şekilde yapılması sağlanmaktadır"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile