Milli Prodüktivite Merkezi 2010 Yılının İkinci Çeyreğine Ait Üç Aylık Verimlilik Göstergelerini Açıkladı

Milli Prodüktivite Merkezi verilerine göre, imalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,67 arttı.

Milli Prodüktivite Merkezi 2010 yılının ikinci çeyreğine ait üç aylık verimlilik göstergelerini açıkladı. Buna göre, 2010 yılının ikinci çeyreğinde imalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,67 artış gösterdi. İmalat sanayinde çalışılan saat başına üretim endeksi önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,77, önceki döneme göre ise yüzde 8,79 artış gösterdi.
Madencilik ve enerji kısımlarında çalışan kişi başına üretim endeksinde geçen dönemde yaşanan düşüşler, bu dönemde yerini artışa bıraktı. Çalışan kişi başına üretim endeksi madencilik kısmı geçen yıla göre değişmezken enerji kısmında artışlar gözlendi.
Madencilik kısmında çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki döneme göre yüzde 12,6 artış görüldü. Önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 0,05 gibi göreli düşük bir artış sağlandı. Enerji kısmında, çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki döneme göre yüzde 0,58 düşüş yaşanmasına rağmen, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,21'lik artış görüldü.
Geçen yılın aynı dönemine göre çalışılan kişi başına üretim endeksinde imalat sanayiyi oluşturan alt kısımlardan biri dışında tümünde artış olduğu, en büyük artışın ise "elektrikli ve optik donanım imalatı" alt kısmında olduğu görüldü.
Önceki yılın aynı dönemine göre en yüksek çalışılan kişi başına üretim endeksi artışı yüzde 29,24 ile "elektrikli ve optik donanım imalatı" alt kısmında gerçekleşti. 2010 yılının ikinci çeyreğinde çalışılan kişi başına üretim endeksinde "gıda ürünleri, içecek ve tütün imalatı"nda önceki yıla göre bir değişim yaşanmamış, diğer alt kısımlarda artışlar gözlenmişti.
İmalat sanayiini oluşturan alt kısımlarda geçen döneme göre çalışılan saat başına üretim endeksindeki en büyük artış "kok kömürü, rafine edilmiş petrol ürünleri ve nükleer yakıt imalatı" alt kısmında görüldü.
Önceki döneme göre çalışılan saat başına üretim endeksinde en yüksek artış yüzde 32,46 ile "kok kömürü, rafine edilmiş petrol ürünleri ve nükleer yakıt imalatı"nda görüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile