Milli Savunma Bakani Akar, Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nde

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Pençe Kiliç Harekati’nin baslangicindan bugüne kadar kara ates destek vasitalari ve uçaklar tarafindan 184 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Atilla Gülan ve Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu ile Kara Kuvvetleri Komutanligi’na geldi. Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever tarafindan karsilanan Bakan Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Harekat Merkezi’ne indi. Terör örgütü PKK/YPG tarafindan sinir hattinda gerçeklestirilen saldirilar, birliklerin faaliyetleri ve sahadaki son duruma iliskin sinir hattindaki birliklerin komutanlarindan brifing alan Akar, talimatlar verdi.

Pençe Kiliç Harekati ile Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pinari, Münbiç, Zor Magara bölgesi, Tel Rifat, Cizire ve Derik bölgelerindeki hedeflerin vuruldugunu belirten Akar, harekatin ilk asamasinda teröristlere ait barinak, siginak, magara, tünel, depolarin aralarinda bulundugu 89 hedefin imha edildigini belirtti.

Gözü dönmüs teröristlerin Öncüpinar, Karkamis’ta sivilleri, çocuklari, okullari hedef aldigini aktaran Bakan Akar, “Teröristler alçakliklarini bir kez daha bütün dünyaya gösterdiler. Bunun üzerine Kara Kuvvetleri Komutanligimizin ates destek vasitalari ve Hava Kuvvetleri Komutanligimizin uçaklari ile bilinen bütün hedefler vuruldu, vurulmaya devam ediyor” diye konustu.

Faaliyetlerin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “terörü kaynaginda yok etmek” talimatlari çerçevesind6e yerine getirildigini aktaran Akar, “Mehmetçigin karsisina çikamayan teröristler alçakça girisimlerde bulundular. Panik ve korku içindeler. Terör örgütünün çöküsünü daimi hale getirmek için gerekeni yapmaya devam edecegiz” açiklamasinda bulundu.

“Alçaklara yardim ve yataklik eden içeride ve disaridaki fitne ve fesat yuvalari hala teröristleri koruyor, kolluyor” ifadesiyle tepkisini dile getiren Bakan Akar, Mehmetçigin terörle mücadele konusunda bugüne kadar yapilmasi gerekeni yaptigini, bundan sonra da yapmaya devam edecegini vurguladi. Terör örgütünün büyük bir çöküs içinde oldugunu dile getiren Akar, “Biz diyoruz ki artik hesap zamani. Daha önce yaptiklariyla birlikte geçen hafta Beyoglu’nda bugün de sinir hatti Öncüpinar ve Karkamis’ta yaptiklari alçakliklarin hepsinin hesabini soracagiz. Bunlarin hesabini verecekler. Sehitlerimizin, vatandaslarimizin kanlarinin hesabini sormaya devam edecegiz. Pençe Kiliç Harekati’nin baslangicindan bugüne kadar kara ates destek vasitalari ve uçaklar tarafindan 184 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu rakamin daha da artacagini degerlendiriyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Ülkemizi, milletimizi bu terör belasindan kurtarmak için baskiyi azaltmadan eli kanli, bebek katili teröristlere karsi yapilmasi gerekenleri ‘ölürsek sehit kalirsak gazi anlayisi’ ile yerine getirecegiz. Türk Silahli Kuvvetleri gerek faaliyetlerin planlamasinda gerekse icrasinda sivillere, çevreye, tarihi, kültürel ve dini yapilara zarar gelmemesi için hiçbir ordunun göstermedigi hassasiyeti gösteriyor. Türk ordusu tüm bu hassasiyetleri dogrultusunda yapilmasi gereken ne varsa sonuna kadar yapacak” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile