Milli Servet Çürüyor

Milli Servet Çürüyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, kendisine ait yediemin deposunda 250’ye yakın motosiklet barındıran Yaşar Yediemin Deposu’nun sahibi Yaşar Değirmenci, motosiklet sahiplerine “Motosikletinizi alın” çağrısı yaptı.

İlçede iklimin elverişli olması nedeniyle motosiklet kullanımının yaygın olduğunu belirten Değirmenci, depoya giren çok az sayıdaki motosikletin sahibi tarafından geri alındığını söyledi.

Milli servet dediği motosikletlerin çürümeye terk edildiğini ifade eden Değirmenci, “Depomda 250’ye yakın motosiklet var. Bir çoğu icralık ve eksik evrak nedeniyle trafik tarafından alıkonulmuş ve buraya getirilmiş. Bu motosikletleri buraya geldikten sonra ne yazık ki arayan soran olmuyor. Milli servet burada çürüyerek yok oluyor” dedi.

Motosikletlerin yasal günlük depo ücretinin 3 TL olduğunu söyleyen Değirmenci, şunları söyledi: “Aylarca hatta yıllarca burada kalan motosikletler var. Bu motosikletlerin normalde 6 ay sonra icra kanalıyla satışa sunulması gerekiyor ancak motosikleti ihaleye çıkarmak için harcadığımız masraf motosikletin bedelini geçiyor. Tabi bir de satış yapıldıktan sonra geriye dönük borçların ödenmesi gerekiyor. Bu nedenle motosikletleri satışa çıkaramıyoruz. Çıkarttıklarımıza da çoğu zaman alıcı çıkmıyor. Motosiklet sahipleri motosikletlerini almak isterlerse onlara yardımcı oluyoruz. Yasal ücretin çok altında fiyatla motosikletleri sahiplerine veriyoruz. Sizlerin aracılığıyla motosiklet sahiplerine de çağrıda bulunmak istiyorum. Gelip başvurdukları takdirde her türlü kolaylığı kendilerine sağlarız. Bu milli servetimizin burada çürümesine izin vermek doğru değil” Yediemin deposu olarak polisin talimatı doğrultusunda çevreye aşırı derecede gürültü yayan delik egzozları imha ettiklerini söyleyen Değirmenci, bazı sürücülerin uslanmadığından yakındı. İlçelerinde motosiklet kullanımının oldukça yaygın olduğunu anlatan Değirmenci, şunları söyledi: "Motosiklet sürücüleri çoğu zaman kurallara uymadığı için kazalar kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle emniyet müdürlüğü denetimlerini artırarak sürdürüyor. Özellikle gençlerin motosikletlerin egzozlarını deldiğini gören polis, bu tür durumlarda oldukça katı bir prosedür işletiyor. Buraya gelen motosikletlerin delik egzozlarını söküp presliyoruz. Böylelikle o egzoz bir daha kullanılamıyor. Aksi halde motosikletini alan kişi aynı şekilde motosiklete binmeye devam ediyor. Şu gördüğünüz egzozun sahibini 3. kere yakaladılar. Bu egzozun tanesinin 120 TL olduğu söyleniyor. Yazık günah. Bu egzozları imha ettikten sonra hurdacıya veriyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile