Milli SIHA'larin Öncü Ismi Özdemir Bayraktar Son Yolculuguna Ugurlandi

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir: 'Büyük bir degeri kaybettik ama biraktigi azim ve kararlilik, bir seyin nasil yapilacaginin ve yilmazligin temsilcisi, önderi oldu' TÜBITAK Baskani Hasan Mandal: 'Kendisi belki savunma sanayisinde örnek oldu ama su an olusturdugu etki tüm teknolojilere emsal niteliginde' MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali: 'Merhum Özdemir Bayraktar, yakin tarihimizi degistirecek islere imza attik'.

Tedavi gördügü hastanede 72 yasinda hayatini kaybeden Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SIHA'larin öncü ismi Özdemir Bayraktar, Istanbul'da son yolculuguna ugurlandi.

Özdemir Bayraktar için Fatih Camisi'nde ögle namazinin ardindan cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninde merhum Bayraktar'a iliskin degerlendirmede bulunan Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani (SSB) Ismail Demir, "Allah rahmet eylesin. Hepimizin basi sag olsun. Büyük bir degeri kaybettik ama biraktigi azim ve kararlilik, bir seyin nasil yapilacaginin azmi ve yilmazligin temsilcisi, önderi oldu. Allah gani gani rahmet eylesin." diye konustu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Baskani Hasan Mandal da "Allah'tan rahmet diliyorum, kendisine ve tüm Milli Teknoloji Hamlesi'nin dostlarina sabirlar diliyorum. Kendisini tanidigim süre boyunca gördüm ki Türkiye'de teknolojinin kullanimindan daha çok; tasarlanmasi, gelistirilmesi ve üretilmesi için örnek insanlardan birisiydi. TÜBITAK ile ilgili degerlendirmeleri birçok insandan alirim ama ondan aldigim birçok sey insanlari dinlemek üzerineydi. Kendisini her dinledigimde birçok sey ögrendim ve bu benim için çok kiymetli." ifadelerini kullandi.

Mandal, Bayraktar'in arkasinda çok önemli bir iz biraktigina vurgu yaparak, "Basta degerli ogullari Haluk Bey ve Selçuk Bey, onun ötesinde TEKNOFEST'te yetisen bütün gençlik, onun baslatmis oldugu Milli Teknoloji Hamlesi'nin fertleri olarak bu süreci artik ülkemizde yerli ve milli teknoloji yapabilir noktasinda. Kendisi belki savunma sanayisinde örnek oldu ama su an olusturdugu etki tüm teknolojilere emsal niteliginde." dedi.

- "Yakin tarihimizi degistiren islere imza atti"

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Baskani Mahmut Asmali ise sunlari kaydetti:

"Biz kendisiyle Ikitelli'de ayni sitede komsuyduk, o vesileyle bizim ofisimizi de ziyarete gelmisti. Bir saatlik sohbetimizde özellikle 90'li yillarda insansiz hava araçlariyla, bu teknolojiyi ülkemize kazandirmak için yaptigi mücadeleyi bize anlatmisti. Merhum Basbakanimiz Necmettin Erbakan hocamizla olan bir diyalogundan bahsetmisti, çok etkilenmistim. Bu teknolojiyi ülkeye kazandirmak için verdigi mücadeleleri anlatinca Erbakan hocamiz kendisine, 'Özdemir Bey, sistemin önünden geçen borular var ve onlarin önünde de tikaçlar var, senin de, benim de görevim o tikaçlari patlatmak' demis. O da 'evet, ben o tikaçlari patlattim ama iki tane de aort damari patlattim bu sebepten' diye cevap vermis. Erbakan hoca da 'çektigin sikintilari biliyorum ama senin bu isi yapman farzi ayndir' demis. Allah rahmet etsin ikisine de, iyi ki de vazgeçmemis ve yakin tarihimizi degistirecek islere imza atmislar."

- "Tam bir teknoloji meraklisiydi"

Kale Grubu Baskan Yardimcisi Osman Okyay, "Rahmetlinin en önemli özelligi kul hakkindan çok korkardi. Kili 40 bin yaran bir insandi. 10 sene ortaklik yaptik, hiçbir zaman kendi hakkini savunmadi, hep ortaginin hakkini savundu. Basi darda olan herkese, elinde ne var ne yok bakmadan yardima kosardi. Tam bir teknoloji meraklisiydi, sadece faaliyet gösterdigi alanda degil her alanda. Kalp rahatsizligi vardi, bir kalp doktoru kadar hastaligi ögrenmisti." seklinde konustu.

Okyay, Bayraktar'in, yeri kesinlikle dolmayacak bir insan oldugunu ifade ederek, "Ülkeye hizmetleri artik herkesin malumu. Biraktigi en büyük mirasi ismi ve yasantisidir. Tam bir vatansever. Milli duygulari bu kadar güçlü çok az insan vardir. Gerçek milliyetçidir, sözde birakmayan, hayatinda uygulayan, yaptigi hizmetlerle bunu gösteren bir insandir. Son derece mütevaziydi, yeri dolmayacak çok yakin bir dostumu ve büyügümü kaybettim. Mekani cennet olsun." dedi.

Eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak da "Milletimiz çok degerli bir evladini kaybetti. Hep vatana millete hizmet için çalisti, heyecaniyla bize yaptiklarini anlatmaya çalisti video ile. Her videosunun sonunda mehter marsi vardi. Yerli ve milli anlayisini yansitan çok degerli insanlardan biriydi. Bugün eserleri Türkiye'nin, gerçekten dünya ölçeginde ilk 5'e girmesini sagladi. Onun bu mücadelesini geride kalan torunlari, evlatlari, kardesleri sürdürecektir. Ne mutlu kendisine ve ailesine..." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile