Milli Sporculara Burs Imkani

Milli Sporculara Burs Imkani

SAMSUN – Milli sporcularin önündeki egitim engelini kaldiran “Milli Sporcu Bursu” için tanitim töreni düzenlendi.

Cumhurbaskanligi himayesinde Gençlik ve Spor Bakanligi ile anlasmaya varilan özel okullar arasinda protokol imzalandi. Protokol geregi, milli sporcular yüzde 100 burs ile birlikte hem spor faaliyetlerini hem de ögrenim faaliyetlerini bir arada yürütme firsati buldular. Projenin tanitim toplantisi Samsun Büyüksehir Belediyesi Ömer Halisdemir Toplanti Salonu’nda yapildi.

Programin açilisinda konusan Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, “Sporcularimizin bir ikilemi vardi. Cumhurbaskanimizin deyimiyle, ‘Okul mu, spor mu’ diye bir ikilem vardi. Aileler de tedirginlik yasiyorlardi. Üniversite sinavi döneminde yol ayrimina giriyorlardi. Nihayet bu ayrim bitmis oldu. Ögrencilerimiz ortaögretimde de üniversitede de yüzde 100 destekli bir burs imkanina kavustu. Gençlik ve Spor Bakani Kasapoglu’nun talimatiyla biz de alana çiktik. Bakanligimizin protokol imzaladigi egitim kurumlarindan 49 tane yüzde yüz burslu ortaögretimde ögrenci destegi verdi. Imza atmayan okullara da gittik. Onlar da kabul ettiler. 65 ilave daha yaptik. Daha gitmedigimiz okullar da var. Bu sayi daha da artacak. Toplamda su anda 114’e geldik. Lansmandan sonra diger okullarla da görüsecegiz. Milli olan sporcularimizin tamamini özel dedigimiz okullarin tamaminda okutacagiz. Katkisi olan herkese tesekkür ederiz. Bu sekilde olimpiyatlara çok sporcu gönderir, dünya ve Avrupa sampiyonlari yetistiririz diye ümit ediyorum” dedi.



114 milli sporcu yüzde 100 bursla egitime basladi

Projenin ilk asamasinda 114 milli sporunun özel okullarda egitim hayatina basladigini ifade eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli ise sunlari söyledi:

“Bundan sonra insallah sporcu gençlerimiz bir ikilem içerisinde kalmadan hem sporlarini yapabilecekler hem de Milli sporcu unvanini devam ettirip, müsabakalara hazirlanabilecekler. Bunlari yaparken de egitim ve ögrenimlerini de tamamlayabilecekler. Bu çok güzel bir jest ve fedakarlik. Çalismalara henüz baslandi. 12 tane okulumuz 114 ögrenci ile bu çalismaya basladi.

Bu sadece bir baslangiç çünkü Samsun tam bir spor kenti. Gençlerimiz spora hevesli ve müsabakalarda çok güzel sonuçlar elde eden ögrencilerimiz var. Tesislerimiz zaten çok çok iyi. Bize düsen de gençlerimizin önündeki engelleri kaldirmak. Biz de yöneticiler olarak özel ve kamu sektörü olarak onlarin önünü açmak durumundayiz. Yapilan proje de ögrencilerin önündeki egitim engelinin asilmasi anlaminda ve ikisinin bir arada yürütülmesi anlaminda çok güzel bir gelisme. Emegi geçen ve katki veren herkese sükranlarimi sunuyorum.”

Lansman, yapilan sunum sonra toplu fotograf çekiminin ardindan son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile