Milliman Türkiye'de Ofis Açtı

Aktüerya ve danışmanlık alanında küresel firmalardan Milliman bölgede sundukları danışmanlık hizmetlerine olan talebi daha hızlı karşılamak üzere İstanbul’da ofis açacağını duyurdu.



Aktüerya ve danışmanlık alanında küresel firmalardan Milliman, Inc., bölgede sundukları danışmanlık hizmetlerine olan talebi daha hızlı karşılamak üzere İstanbul ofisini açacağını duyurdu. Yapılan açıklamada; İstanbul ofisi, hayat ve hayat dışı sigortalar ile özel emeklilik, sağlık ve çalışanlara sunulan faydalara ilişkin aktüeryal ve stratejik danışmanlık alanlarına odaklanacak. Hazine Müsteşarlığı ile Hayat-Emeklilik ve Hayat Dışı Sigorta Şirketlerinde çeşitli görevlerde bulunmuş olan deneyimli aktüer Halil Kolbaşı, yeni ofisin yönetimini üstleneceği bildirilirken, yeni ofis Milliman’ın, Avrupa’daki 14’üncü şubesi olacak. Firmanın aynı zamanda Orta Doğu bölgesinde, biri Dubai’de, diğeri ise yakın zamanda İsrail’de açılan olmak üzere 2 ofisi bulunuyor.

Milliman’ın İtalya ile Merkez ve Doğu Avrupa bölgesi direktörü Ed Morgan, "Türkiye’nin, önemli, hızlı büyüyen ve dinamik bir ekonomi olması ve bölgede Milliman’ın hizmetlerine olan talebin her geçen gün artıyor olmasından hareketle, burada güçlü bir ekip bulundurmanın kritik öneme sahip olduğunu değerlendirdik. İstanbul şubemizin yönetimine Halil Kolbaşı’yı getirmekten mutluyuz. Böylece Milliman’ın uluslararası uzmanlığı ve inovatif yaklaşımları, yerel bilgi ve deneyim ile birlikte pazara sunulacak" dedi.



Halil Kolbaşı ise, Türkiye Pazarında, 20 yıldan fazla süre görev yapan bir aktüer olarak, alanında odaklanmış, uluslararası güvenilir danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyacın arttığını gözlemlediğini, Solvency 2 ve IFRS 17 gibi düzenlemelerin hayata geçirilmesi, data science, insuretech, yapay zeka ve machine learning gibi yeni teknolojilerin yerleşmesi gibi nedenlerle, Milliman ayarında, alanında küresel lider konumunda olan bir danışmanlık firmasından yüksek kalitede uzmanlık hizmetlerinin sağlanmasının her geçen gün daha önemli hale geldiğini ve Milliman’ın bir üyesi olarak sigorta ve emeklilik şirketlerine sigortacılık faaliyetleri ve yenilikçi dönüşüm çalışmalarında destek olmak için sabırsızlandıklarını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile