Milyonluk Liman Kazasinin Güvenlik Kamera Görüntüleri Ortaya Çikti

Milyonluk Liman Kazasinin Güvenlik Kamera Görüntüleri Ortaya Çikti

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 368 metre uzunlugunda ve 51 metre genisligindeki konteyner yüklü geminin kiyidaki 3 kule vinci çarparak devirdigi kazanin güvenlik kamerasi görüntüleri ortaya çikti. Limanda 40 milyon dolarlik hasar oldugu tahmin edilirken, kaza sebebiyle çevre limanlarda yogunluk olacagi aktarildi.

Olay, dün saat 16.00 siralarinda ilçenin Kirazliyali Mahallesi’nde bulan Evyapport isimli liman isletmesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hong Kong bayrakli Tayvanli sirkete ait "YANG MING" isimli 368 metre uzunlugunda ve 51 metre genisligindeki konteyner yüklü gemi, rihtima aborda olma manevrasi yaptigi esnada kiyidaki kule vince çarpti. Çarpmanin siddetiyle 3 kule vinç büyük bir gürültüyle sirayla devrildi. 137 metre uzunlugundaki vinçlerden birinin kopan kolu, gemi üzerindeki konteynerlerin üzerine düstü. Bu sebeple konteynerlerden bazilari ise denize düstü.

Ihbarla adrese çok sayida itfaiye, saglik, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin termal kamera ve fiziki incelemelerinde ölen ya da yaralanan kimsenin olamadigi tespit edildi. Kocaeli Valiligi’nden yapilan yazili açiklamada ise herhangi bir çevre kirliligine rastlanmadigi aktarildi.

Çevre limanlarda yogunluk olusacak

Öte yandan, limanda 40 milyon dolarlik hasar oldugu tahmin ediliyor. 3 vincin tamamen yikilmasindan kaynakli belli bir süre daha çevre limanlarda da yogunluk olacagi bildirildi.

Konuya iliskin incelemeler sürüyor.

Milyon dolarlik kaza kamerada

Öte yandan, milyon dolarlik kazanin güvenlik kamerasi görüntüleri ortaya çikti. Görüntüde, rihtima dogru ilerleyen dev konteyner gemisinin kule vinçlere çarptigi ve vinçleri sirayla devrildigi görülüyor. Ayrica devrilen vinçlerden birinin kopan kolunun gemideki konteynerlerin üzerine düstügü kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile