Mimar Sinan'dan Devlet Destekli 2. Proje

Mimar Sinan'dan Devlet Destekli 2. Proje

Malatya’da hizmet veren Özel Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, devlet tesvikli 2. projesini ikinci binasinda hayata geçirdi.

9 Eylül 2019’da egitim-ögretim vermeye baslayan Özel Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, devlet tesvikli ayricaliklar ile ögrencilere firsatlar sundu. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Ahmet Polat Kaya, mesleki egitimi önceligine alan ve sektörün arzuladigi nitelikli is gücünü yetistirecek okullun Malatya’nin üretim alanlarina göre kuruldugunu söyledi.



Okullarinin kurulduktan sonra büyük ilgi gördügü belirten Kaya, “Simdi yeni projemiz ile 2. binamizda karsinizdayiz. Elektrik- Elektronik Teknolojileri bölümü ile egitim veriyorduk. Simdi de Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Elektrik- Elektronik Teknolojileri ve Kimya Teknolojileri bölümleri ile hem kiz hem de erkek ögrencileri alabilecegimiz yeni, modern binamizda Malatya’miza hizmet etmeye devam edecegiz. Bu subemizde de yüzde 100 ücretsiz kolej hizmeti verecegiz" dedi.

“Gelecek, üretimle gelecek”

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mesleki beceri kazandirmanin ötesinde ögrencilerin gelecek planlamalarini da daha net yapabilmelerine olanak sagladigini dile getiren Kaya, “Ayrica Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu gençlerimiz üniversitelerimizin ilgili bölümlerinde kendilerini daha kolay gelistirerek yasama atilirlar. Yüksek Ögretime Geçis Sinavinda basarili olan ögrenciler lisans programlarina yerlesebilirler. Meslek yüksekokullarinin ilgili bölümlerine ek puan alarak yerlesebilirler” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Birligi’nde geçerli diploma”

Liselerinin hem özel, hem de ücretsiz olmasi nedeniyle veliler ve ögrenciler tarafindan da oldukça cazip karsilandigini belirten Kaya, “Kayit için puan sartinin aranmamasi da ögrencilerin basari için önündeki engelleri kaldiriyor. Üstelik mezun olduktan sonra istihdam imkani da veren okulun vermis oldugu diplomalarin Avrupa Birligi’nde geçerli olmasi ise en büyük artilarindan biri olarak dikkat çekiyor. 4 Yil boyunca egitim ücretleri tamamen devlet destegi ile karsilanirken, veliler için sadece ulasim ve yemek hizmetleri istege bagli olarak alinabiliyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile