Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi 6 Yıldır Ab'de

Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi 6 Yıldır Ab'de

Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi başarıyı geleneksel hale getirdi

Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi başarıyı geleneksel hale getirdi. Avrupa'da 6 yıldır ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Mimar Sinan Endüstri meslek Lisesi 2010 yılı için Güneş Enerjisi projesi ile Avrupa'ya gitti. Almanaya'ya giden ve 13 kişiden oluşan heyet, Güneş Enerjisi projesi ile hem Aydın'ı hem de Türkiye'yi en iyi temsil edeceklerini belirttiler.
Leonardo da Vinci "Ortaklık" Projesi ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın Hayatboyu Öğrenme Programı'nın seçtiği ve maddi destek verdiği projeler arasına girmeye geleneksel hale getiren Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi; 2005 yılında "Araçlardaki Egzoz Gazlarının Çevreye Olan etkileri/Macaristan, 2006 yılında Elektronik güç kontrol sistemleri /Finlandiya, 2007yılında Bilgi iletişim Teknolojilerinin Mesleki Eğitiminde Kullanımının Yaygınlaştırılması /Finlandiya, 2008yılında "AB ülkelerindeki Tesisat ve İzolasyon Sistemlerinin İncelenmesi /Finlandiya ve Hollanda, 2009 yılında "Mesleki Eğitime devam eden 11. sınıf öğrencilerinin atelye dersi uygulamaklarının AB ülkelerinde yapılması" Macaristan/Hollanda/Finlandiya'da Leonardo da Vinci "Hareketlilik" projelerini gerçekleştiren bir okul oldu.
"BU YIL GÜNEŞ ENERJİSİ İŞLENDİ"
Bu yıl da "SharingDisseminating Knowledge on Renewable Energy Solutions among SchoolsSMEs" (yenilenebilir enerji kaynakları) adlı Leonardo da Vinci "Ortaklık" Projesi ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının Hayatboyu Öğrenme Programının seçtiği ve maddi destek verdiği projeler arasına girme başarısını gösteren Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi, hareketlilik projelerinden farklı olan bu proje ile Almanya Hollanda ve Norveç ülkeleriyle ortak bir çalışmayı kapsayan proje üretti. İki yıl devam edecek bu çalışmalarda yenilenebilir enerji kaynakları araştırılarak ülkeler arası on-line bilgi paylaşımı yapılacak. Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'nin bu projede çalışma alanı 'Güneş Enerjisi' olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile